Izazovan period

Član žirija omiljenog showa progovorio o brojnim postignućima, ali i o problemima s kojima se mnogi suočavaju

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Navojec - 1 Goran Navojec - 2 Goran Navojec - 3 Goran Navojec - 4 Goran Navojec - 5 Goran Navojec - 6 Goran Navojec Goran Navojec Goran Navojec +0 Igor Mešin, Indira Levak, Nives Celzijus i Goran Navojec - 2 Galerija

U svojoj karijeri glumac Goran Navojec ima živopisan spektar uloga. Omiljeni žanr nema, a koju god ulogu odigra, i publika i kritika ga vole. Zato je i nominiran za prestižne nagrade Zlatnog studija i Večernjakove ruže. Uz razgovor o postignućima, glumac progovara i o nekim problemima za In magazin.

Goran Navojec jedan je od najzaposlenijih hrvatskih glumaca. Pa čak i u godini pandemija, kada je svijet hrvatskog filma polako vrtio svoje filmske vrpce, njemu su uloge, kaže, na sreću stizale.

Pogledaj i ovo Ivana Husar Mlinac, TLZP završila i na televiziji! Bivšu Divasicu kamere ulovile u urnebesnom trenutku, a sve zbog zapečenog graha: "Sad se svi smiju i snimaju me..."

''Ja konkretno što se tiče posla sam imao dosta sreće, imao sam dosta posla, snimanja, tako da se financijski gledano progurala godina, ne bih se trabao žaliti. Pogotovo u odnosu na druge kolege'', kaže Navojec.

Hoće li u budućnosti utjeloviti pozitivca ili negativca tek ćemo vidjeti. U svojoj karijeri Goran ima živopisan spektar uloga, a koju god ulogu odigra, i publika i kritika ga vole. No, miljenikom publike ne voli se zvati. Radije bira opis simpatičnog poznanika:

''Imam dojam da moja pojava izmami osmjeh, a evo i sad kad smo pod maskama, imam taj upečatljivi bariton,  pa mi glas prepoznaju'', Nemoguće je biti svima simpatičan, ali ja vidim da se ljudi raduju kad uđem u brijačnicu, pekaru, mesnicu, ribarnicu, teretanu'', priča Goran. 

A teško je u posljednje vrijeme nekoga nasmijati. I za njega je godina iza nas bila po mnogočemu neobična, pa čak i zabrinjavajuća jer je otvorila brojna pitanja i probleme društva:

''Od pravosuđa, politike, nebrige za nešto, busamo se domoljubljem a ne vodimo birgu o našoj kulturnoj baštini'', smatra. 

Ne samo da je kazališna scena pretrpjela veliki gubitak zbog odlaska glumačkih velikana poput Mustafe Nadarevića ili Špire Guberine, ona je i na aparatima zbog epidemioloških mjera. Pritom su nezavisna kazališta u najvećem gubitku. Ne može se kaže, ne osvrnuti i na pljuštanje optužbi diljem regije za slučajeve zlostavljanja, diskriminacije i uznemiravanja, kako na Akademiji dramske umjetnosti, tako i na drugim fakultetima.

''Ja mogu kao kolega doć i reć dvije stvari – daj mi ga pokaži i žao mi je što ti se to dogodilo, ali to treba struka da pomognu i naravno pravosuđe. Sad će se tu manipulirati s mnogim stvarima, mi smo narod koji je patrijahalan, i državni aparat koji je spor, koji ne štiti dovoljno žrtve takvog nasilja, tako da ja mislim da je dobro da to izlazi van, da se o tome priča, nadam se da će se i postupati prema onima koji su krivi'', zaključio je. 

I vjerojatno će se pod sumnjom što se događalo iza kamere i na nadolazećim premijerama filmova čiji uspjeh itekako treba proslaviti. Jer filmovi nerijetko također otvaraju pitanja životnih problema. Jedan takav je ''Mare'', a uloga u tom filmu jedna je uloga koja ga je ponovno dovela do nekoliko nominacija za najboljeg. Zbog nje je Goran finalist Zlatnog studia u kategoriji za najboljeg glumca. Za Večernjakovu ružu nominiran je u kategoriji Glumačko ostvarenje godine.

Mogao bi slaviti i s ekipom showa "Tvoje lice zvuči poznato", gdje je u žiriju.

Nevjerojatne transformacije, odlični nastupi i mnogo zabave, razlozi su zbog kojih ova emisija našla je svoje mjesto među finalistima Zlatnog studija u kategoriji najbolja TV zabava i show. Dok nagrada ne stigne, produkcijska ekipa ponovno se okupila na setu Nove TV jer je u pripremi i sedma, ALL STARS sezona. A Goran je dio već uigranog žirija:

''Čim spominjemo tu neku All Stars specijal varijantu to znači da su svi kandidati najbolji od najboljih, i mislim da će biti stvarno sezona za najbolju uživanciju. Njih čeka jako težak posao, a mi u žiriju smo blagoslovljeni jer ćemo moći vidjeti te kreacije prvi'', kaže Goran. 

No do tad, glasovima možete podržati Gorana ili Tvoje lice zvuči poznato za nagradu Zlatnog studia. O načinima glasovanja pročitajte na stranici novatv.hr, a glas za svoje favorite možete dati do 5. veljače. Dodjela nagrada održat će se 20. veljače.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Popularni show Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" u utrci je za medijsku nagradu Zlatni studio, i to u kategoriji Najbolja TV zabava. Među finalistima je i glumac Goran Navojec, ujedno i član žirija u showu, u kategoriji Najbolji glumac.

Podržite ih svojim glasom, a kako to učiniti, saznajte ovdje.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Getty Images) Angelina Jolie (Foto: Profimedia) +6 Angelina Jolie (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Nikad ljepša Angelina zbog velikog intervjua pokazala je djelić raskošnog doma i otkrila nepoznate obiteljske detalje!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene