Znanstveno dokazano

Doznali smo: Evo zašto se danas muškarci boje pametnih i uspješnih žena

Uspješne žene (Foto: Dnevnik.hr) Uspješne žene (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Uspješne žene (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Da se muškarci boje pametnih i uspješnih žena, nisu samo priče, to je, naime, i znanstveno dokazano. Zašto se povlače pred ženama sa stavom i zaziru od onih s dobrim karijerama, pokušala je doznati naša Sanja Kuzmanović.

One su uspješne, ambiciozne, pametne i najčešće - same. Muškarci im se dive, ali - samo izdaleka. Naime, praksa, ali i studije, pokazuju kako se muškarci boje pametnih žena.

Pogledaj i ovo Neda Parmać - 2 "svaka čast" Feminemka se pohvalila hrabrim činom na samom početku godine: "Ležim pokrivena i hladno mi je dok te gledam!"

"Hmmm, ne znam, ovisi kakvi muškarci, ne bi isto generalizirala, nekima je to super", smatra glumica Csilla Barath Bastaić.

"Ja bi rekla zapravo da se ograničeni muškarci boje pametnih žena, pametni muškarci se ne boje, ali biraju glupe jer su uz njih osjećaju još pametniji, hahahha. Ne znam, nisam imala iskustvo da netko ne želi biti sa mnom jer sam prepametna, haha, možda to govori nešto i o meni", otkrila je pjevačica Neda Parmać.

No šalu na stranu, ovo smo pitanje postavili i ženama koje nisu pod svjetlima reflektora, ali imaju vrhunske karijere.

"Mislim da se svi muškarci boje takvih žena, to nema nikakve veze s tim od kud ste, to ima više veze s karakterom. Ali nemate se čega bojati, ne grizem, haha", izjavila je neurokirurginja Nikolina Sesar.

"Mislim da nema tu straha, da je to više fama, mislim da se ljudi tu nađu i zapravo svi vole ljude koji daju sve od sebe, koji su strastveni, koji su dobri u svom poslu, mislim da nema straha", mišljenja je novinarka Ana Muhar.

I u ovome zapravo, tvrdi struka, ima istine.

"Ne bi samo stavio tu u prvi plan i muški ego, ego muškarca nego i ženski ego. Ukoliko je prisutan u obje strane i ako je nešto naglašenije, može dovesti do kojekakvih nezgodnih situacija, može zaiskriti kad se dva takva ega nađu", objasnio je psihijatar Vladimir Grošić.

Ipak, istraživanja pokazuju kako se muškarci nešto teže nose s uspješnim ženama: "Izdaleka su privlačne, zanimljive, intrigantne, a kada se približe, onda sve više raste jedna tjeskoba, strah i nesigurnost. Mi se, naime, volimo testirati s onim drugim s kim razgovaramo, s kim ulazimo u odnos. Ukoliko muškarac vidi da je žena nadmoćnija, intelektualno, profesionalno, općenito socijalno, tu dolazi do povlačenja".

Ljubavna trenerica Sanela, koju često angažiraju poznate Hrvatice, u svrhu rješavanja ljubavnih problema tvrdi da se muškarac mora osjećati superiornije.

"Riječ je o tome što žene koje su jake, pametne, alfa ženke, uspješne, često i više zarađuju od tih muškaraca i to je muškarcu udarac na ego", izjavila je love coach Sanela Kovačević Nelly.

Oko ove teme se lome koplja, čak i u ženskom svijetu. No to ne znači da se žene trebaju mijenjati ili, ne daj Bože, odricati svojih ambicija radi uspješnijih ljubavnih odnosa.

Cijeli prilog pogledajte u IN magazinu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Heather Locklear (Foto: Profimedia) Heather Locklear (Foto: Profimedia) Heather Locklear (Foto: Profimedia) Heather Locklear (Foto: Profimedia) +3 Heather Locklear (Foto: Profimedia) Celebrity Pretukla dečka, pa završila na liječenju: Problematičnom ponašanju nekadašnje ljepotice nema kraja

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Ryan Phillipe (Foto: Profimedia) Ryan Phillipe (Foto: Profimedia) Ryan Phillipe (Foto: Profimedia) Ryan Phillipe (Foto: Profimedia) +4 Ryan Phillipe (Foto: Profimedia) Celebrity Pomalo zaboravljeni glumac nije popularan kao prije, ali zato danas izgleda bolje nego ikad

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene