Svi je vole!

Mejaši obradili veliki hit Letećeg odreda iz devedesetih, Denis Dumančić otkrio je kako je ova pjesma nastala!

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Mejaši Mejaši Mejaši Denis Dumančić Mejaši Mejaši Mejaši Mejaši - 1 Mejaši - 2 Mejaši - 3 +8 Mejaši - 4 Galerija

"Od Prevlake do Dunava" veliki je hit Letećeg odreda iz sredine devedesetih. 25 godina kasnije ova je pjesma dobila tamburašku obradu u izvedbi Mejaša. Denis Dumančić otkrio nam je kako je nastala ova pjesma, a dečki iz Mejaša zašto su je odlučili obraditi. Kako zvuči Leteći odred u izvedbi tamburaša u starkama, saznajte u prilogu In magazina!

''Pjesma je to koja je obilježila neko vrijeme i stvarno je zaslužila da ima svoju obradu'', smatra Denis Dumančić. 

Pogledaj i ovo In Magazin: Mejaši - 7 ''Rekao sam joj...'' Mejaši otkrili čime ih je šokirala obožavateljica, a i zašto su prasnuli u smijeh na Edinom vjenčanju: ''Velečasni je pitao Edu...''

''Ne postoji osoba u ovoj zemlji koja nema neku uspomenu koju veže uz tu pjesmu'', dodao je Nikla Bosilj iz Mejaša. 

"Od Prevlake do Dunava" - pjesma je koja će mnoge vratiti u devedesete. Hit Letećeg odreda obradili su Mejaši, i to još na svojem prvom albumu, a tek sada, nakon 10 godina, snimili su i videospot.

''Ne bi to ispalo toliko uvjerljivo da pričamo kako se dobro mala ljubila s iskustvom s 20 godina'', kaže Nikola. 

Nešto iskusniji i stariji dečki iz Mejaša snimili su tamburašku verziju ove pjesme, a sve to uz blagoslov Denisa Dumančića.

''Takve pjesme nije ni bitno tko će bolje otpjevati, oboje pjevamo loše'', šali se Denis. 

''Denis je uvijek pun savjeta, je nekad više ne mogu ni slušati, ja sam rekao ti samo otpjevaj, tambura trpi sve, stanem na jednu nogu pa nije dobro, pa na drugu, pa daj frizura, sve'', priča Edo Drakulić iz Mejaša

Iako su, kad je nastala ova pjesma, bili djeca, i Edu i Nikolu uz nju vežu mnoge uspomene.

''To je bila pjesma mog tate i mene i prva velika dvorana koju smo mi napunili, naravno došli su i roditelji, naravno kako ne bi i onda sam ja tu pjesmu posvetio svom tati i baš mi je bila knedla u grlu, jedva sam ju otpjevao do kraja'', priča Edo. 

''Ja sam imao pet godina kad je ta pjesma izašla i da budem iskren ne sjećam se točno, ali sjećam se da smo ju svirali pod normalno na maturalcima i to je bila nezaobilazna pjesma, ovo je bila jedna od onih koje moraju biti na koju su se cure topile'', priča Nikola. 

Glazbu za ''Od Prevlake do Dunava“ potpisuje Igor Kotal, a tekst Denis Dumančić.

''To je bilo specifično vrijeme mi smo bili još uvijek pod okupacijom, onda sam ja htio iskorstiti moment da u jednoj ljubavnoj pjesmi naglasim to'', priča Denis. 

Osim glazbom, vođa Mejaša posljednjih je godinu dana okupiran i s kćerkicom Larom, a na ulogu oca potpuno se priviknuo.

''Mislim tko me pita, dijete je tu, moramo se brinuti. I hvala Bogu zadovoljan sam i sretan sam što uopće mogu uživati u takvom blagoslovu'', priča Nikola. 

Edu Drakulića, otkad se prije dvije godine oženio, ne mogu zaobići ova pitanja:

''Uglavnom jedno od najčešćih pitanja je pa dobro što ti glumiš, kad ćeš ti postati tata i evo prije ovog intervjua žena mi je izričito napomenula da moram paziti što govorim jer sam nedavno u jednom intervjuu rekao da ću postati tata, i još se to nadam. Onda nastane cijela zbrka tako da neću još postati tata, ali nadam se da hoću uskoro'', priča Edo. 

Nadaju se i povratku koncerata na kakve su navikli, a posljednjih nekoliko nastupa imali su u Mađarskoj.

Ove godine Mejaši slave 10. godišnjicu postojanja, a to bi najviše voljeli proslaviti sa svojom publikom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Sanja Vejnović - 8 In Magazin: Sanja Vejnović - 7 In Magazin: Sanja Vejnović - 5 Sanja Vejnović (FOTO: Instagram) +3 Sanja Vejnović (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL) Celebrity Naša glumica je prije devet godina završila na listi najljepših žena svijeta iznad 40, a sada je sve zadivila fotkom bez šminke

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene