Njihove priče i proizvode mogli ste upoznati u prethodnim emisijama projekta Startaj Hrvatska. A sada je došlo vrijeme da se poduzetnici suoče s novim izazovima. U ovotjednoj emisiji vidjet ćemo kako su se kandidati snašli u pridobivanju kupaca. Mali dio možete saznati u prilogu In magazina.

Galerija Startaj Hrvatska Startaj Hrvatska Startaj Hrvatska +0 Startaj Hrvatska

Velika ljubav prema poljoprivredi i blagodatima koje priroda može dati, ali i bolest djeda, bile su inspiracija Zvonimiru i njegovoj obitelji posijati industrijsku konoplju u srcu Slavonije.

''Dida se razbolio, dida je taj koji je imao zemlju i dida je taj koji je obrađivao s bakom zemlju. Mi smo se bavili sa privatnim biznisom. Nažalost došla je ta nekakva kriza ekonomska u toj maloprodaji autodijelova i dida se teško razbolio. Sve se nekako potrefilo paralelno. Da bi na kraju doktori digli od njega ruke, taj galopirajući tumor je ostavio trag i rekli su pripremite se na najgore'', priča Zvonimir Kalić. 

Vezani članci Startaj Hrvatska - 2 Kandidati projekta Startaj Hrvatska spremni za veliko finale koje počinje u 17:55 na Novoj TV: Koji proizvod će biti proglašen hit proizvodom? Ivana Gričić Kandidati projekta Startaj Hrvatska u novom zadatku, trebaju pokazati prodajne vještine!

Kalići su shvatili da im je nadohvat ruke pravo malo blago koje su dotad nekako uzimali zdravo za gotovo. I tako je počela proizvodnja BIO ulja od konoplje Croaticanna, koje nastaje hladnim prešanjem sjemena konoplje.

''Da bi se na kraju onda uvjerili, ma nećemo ići van, nećemo ostavljati Lijepu našu, baš ćemo živjeti tu u Slavoniji, borit ćemo se za sebe, idemo iz početka, idemo opet od nekakve nule. Ja sam završio fakultet i usmjerio sam se punom snagom u tu konoplju, u tu kompletnu proizvodnju i eto napravili smo taj plasman od polja do stola'', objasnio je Zvonimir. 

Prije toga o konoplji nisu znali gotovo ništa. A i susjedi oko njih bili su iznenađeni njihovim odabirom.

''Mi smo svu onu količinu zemlje koju smo imali svih 8 i pol hektara u tom trenutku, kompletno usmjerili u proizvodnju konoplje. A ništa guglaš, tražiš, čitaš preko interneta, danas se svim tim služimo i onda na kraju krajeva smo se nekako educirali u tom početnom koraku. Naravno svaka godina je zasebna, svaka godina je škola za sebe i svake godine nešto novo naučimo'', priča Zvonimir. 

Konoplja je jedna od najstarijih biljaka koju su ljudi upotrebljavali u brojne svrhe.

''Benefiti konopljina ulja je da je bogato sa omegom 3, omegom 6, ima čak i omege 9. Sadrži 20 zasićenih aminokiselina, uz visoku vrijednost vitamina i minerala, dakle ona je stvarno toliko zdrava, toliko bogata, odnosno pogodna je za ljudsko zdravlje, u smislu da dobro očisti organizam od određenih toksina, bakterija, parazita'', objasnio je Zvonimir Kalić. 

Zahvaljujući svojem jedinstvenom sastavu, ulje djeluje blagotvorno na tijelo te pomaže u uspostavljanju ravnoteže u organizmu.

''Ulje konoplje se može koristiti na način da se dodaje u prehranu, u tipa salate, smoothie, marinade, tjestenine, umake i sl. Ali po meni jako je zdravo to ulje piti kao i ostala ulja poput maslinovog i bučinog ulja. Zdravo ga je popit na žlicu recimo dnevno, ovako čisto radi preventive'', priča Zvonimir. 

Nakon svega trebao im je dodatni vjetar u leđa koji su odlučili potražiti u projektu Spara Hrvatska i Nove TV - Startaj Hrvatska. A Croaticanna konopljino ulje tako se našlo na plavim policama.

''Zapravo sam bio ono, jako, jako iznenađen i sretan, najiskrenije. Zato što ući od tolike količine mladih poduzetnika iz cijele Hrvatske, ući u jedan mali uži krug od svega osmerko kandidata je meni veliki, veliki uspjeh i pokazatelj da sve ovo što sam sad godinama radio ipak evo rađaju se plodovi i rezultati'', rekao je Zvonimir Kalić. 

Kako je izgledao njihov put od ideje do polica velikog trgovačkog lanca, doznajte u novoj emisiji Startaj Hrvatska, ove nedjelje u 18:15 na Novoj TV!

Nives Celzijus otkriva tajnu atraktivnog izgleda: ''Događaju mi se situacije i reakcije gdje svi gledaju, puno znači kako zračimo!'' Nives Celzijus Nives Celzijus Nives Celzijus +27 Nives Celzijus

Seksi bodi Nataše Bekvalac otkrio je tetovažu na zanimljivom mjestu, a na ovaj outfit rijetke bi se odlučile! Nataša Bekvalac Nataša Bekvalac - 4 Nataša Bekvalac - 2 +30 Nataša Bekvalac - 10

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju