Najbogatiji ljudi na svijetu, vjerovali ili ne, opet su povećali svoje bogatstvo. Tradicionalna godišnja lista najbogatijih nedavno je objavljenja, a bez obzira na pandemiju nekolicina njih zahvaljujući njoj dodatno je i zaradila. Visoko na listi nalazi se obitelj u čijem je vlasništvu brend koji obožavaju i Hrvati, dok je na prvom mjestu već četvrtu godinu zaredom isti poduzetnik.

Galerija


Vjerovali ili ne, unatoč pandemiji i neočekivanim obratima u globalnoj ekonomiji, tradicionalna Forbesova godišnja lista najbogatijih brojnija je nego ikad. Prema tom američkom časopisu, prošle je godine bilo 2755 milijardera, čak 660 više nego godinu prije.

Vezani članci Bill i Melinda Gates Veza Gatesa i Melinde počela je s ljubavi prema zagonetkama, a zbog vjenčanja se poslužio posebnom taktikom koja mu je olakšala tu odluku Bill i Melinda Gates Bill i Melinda Gates objavili da se razvode nakon 27 godina braka: "Ne funkcioniramo više zajedno"

Tvorac Facebooka više nije na sedmom mjestu na svjetskoj listi ultrabogataša, već se u 2020. godini popeo za dva mjesta i sada je peti.

''Posao koji radimo zajedno važniji je nego ikad prije'', govori Mark Zuckerberg.

Najveću društvenu mrežu trenutačno trese još jedan skandal. Nedavno su na hakerskom forumu objavljeni osobni podatci s više od 500 milijuna korisnika Facebooka, među kojima se našlo i oko 650 Hrvata, poput ministara Vilija Beroša i Ivana Malenice te poduzetnika Emila Tedeschija.

Bill Gates, jedan od najpoznatijih svjetskih filantropa, više nije drugi najbogatiji čovjek na svijetu, sada je tek četvrti.

Ovaj dobrotvor i promicatelj cijepljenja i borbe protiv pandemija, postao je najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta na svijetu u saveznoj državi Washington.

Treći na listi najbogatijih su Bernard Arnault  i njegova obitelj, francuski vlasnici modnog brenda Louis Vuitton. To je tek jedan najpopularniji brend u njihovu vlasništvu, od njih ukupnih 70. Vuitton je inače jedan od najdražih brendova naših poznatih Hrvata.

Iako je lani je bio tek 35., Elon Musk u samo godinu dana lansirao se na drugo mjesto. Što god mislili o Musku, neosporna je činjenica da želi revolucionalizirati transport i na Zemlji i u svemiru, a njegove dvije kompanije ne prestaju pobuđivati interes investitora.

Zahvaljujući najvećoj svjetskoj internetskoj trgovini četvrtu godinu zaredom, najbogatiji na svijetu je Jeff Bezos, vrijedan 177 milijardi dolara. Zašto je najbogatiji? Zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi. Većina ih se žali da dobivaju pauze od šest minuta za odlazak na toalet, nadgleda se i bilježi brzina pakiranja kutija, a po smjeni prehodaju i 24 kilometra. Njegovi zaposlenici već dugo upozoravaju na teške radne uvjete poput stajanja tijekom cijele smjene, kolabiraju ili padaju u nesvijest od vrućine i iscrpljenosti.

Američki film ''Nomadland'', koji je već osvojio brojne nagrade, a sigurno će osvojiti i Oscar, djelomično je sniman u Bezosovim hangarima jer glavni lik preživljava kao jeftina radna snaga za najteže fizičke poslove, a poput milijuna Amerikanaca živi u kombiju. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Severina poslije 17 godina progovorila o skandalu koji se i danas spominje: "Šest mjeseci nisam izašla iz kuće"

Dirljiv prizor princa Charlesa dok je sa suprugom gledao kako su građani odali počast njegovu ocu Philipu