Luksuzni raj

Nećete vjerovati što se krije usred Afrike!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednički apartman, spa tretmani, bazeni s pogledom na prašumu samo su dio ovog egzotičnog afričkog resorta.

Nakon što smo vas kroz putopisne reportaže upoznali s prirodnim ljepotama Afrike, točnije Ruande, danas vas vodimo u luksuzno odmaralište Nyungwe. Predsjednički apartman, spa tretmani, bazeni s pogledom na prašumu samo su dio ovog egzotičnog afričkog resorta.

I dok je mnogima prva pomisao na afričke zemlje siromaštvo, Ruanda, zemlja u srcu ovog kontinenta trudi se svojim posjetiteljima pružiti luksuz. Za početak, razoružat će vas ljepotom prirode.

Pogledaj i ovo Meghan Markle, princ Harry i Archie (Foto: Getty Images) Sve za mališana Otkrivene skrivene poruke Meghan i Harryja upućene sinu Archieju, stručnjaci su sve dešifrirali

VIDEO Evo kako izgleda let do Londona za 110.000 kuna!

Iako se s godinama smanjuje broj šuma pa prečestu sječu ova država kontrolira zakonima, ovdje još možete uživati u svim mogućim nijansama zelene boje. U to se možete uvjeriti šetajući nekom od plantaža, kišnih šuma ili pak iz zraka.

Lokalni pilot koji je za kormilom helikoptera dugih 19 godina kaže kako se ni sam još nije zadovoljio ovih čari, a uz zelenilo njegovo oko uživa i u poznatom afričkom jezeru Kivu:

Nešto niže, točnije Nacionalnim parkom Nyungwe rasprostranjena je najveća i najstarija kišna šuma središnje Afrike. Ne samo da se može pohvaliti time što datira još iz ledenog doba, nadmorskom visinom od 3 tisuće metara, ova zelena ljepotica skriva čak 13 različitih staza za istraživanje i pregršt životinjskih vrsta. Neke od njih su crno-bijeli kolobus majmuni:

Kako bi turisti bili s njima licem u lice, 2010. ovaj park postao je bogatiji za još jednu atrakciju:

Onima strašljivim preporučuje se da u ovoj visinskoj šetnji imaju slobodne obje ruke kako bi se mogli čvrsto držati i da nikako ne gledaju koliko je još metara pred njima ili ispod njih.

Sigurnost, ali prije svega komfor i odmor za sva osjetila turistima pružaju ove drvene kolibe. Na samom rubu kišne šume te okružene plantažama čaja, koje se protežu koliko god vam pogled seže, vile Nyungwe vlasništvo su fundusa Dubai World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Iako ovaj kompleks organizira aktivnosti u prirodi te posjete safariju i nacionalnim parkovima, luksuz možete uživati u nekoj od 24 sobe, teretani ili pak bazenu s pogledom na prašumu:

Turizam baziran na prirodnim ljepotama ovoj zemlji donosi najznačajnije prihode. Stoga Ruanđani iznimno cijene čistošću svoje zemlje, a samo jedan dokaz je i to što su plastične vrećice zabranjene.

Ne treba zapostaviti ni glavni grad Kighali, priča nam Burčin koji ondje već živi dvije godine. Tamo će vas svojom živopisnošću zaokupiti tržnica, a nemoguće je ne primijetiti kako je gradnja u punom cvatu.

Kighali se mnogo promijenio od '94. godine i krvavih događaja. Podičiti se može hotelima s pet zvjezdica, no turiste još uvijek najviše zanima hotel čiji su zidovi spasili mnoge za vrijeme genocida te u kojem je sniman poznati američki film ''Hotel Ruanda''.

Prilog u cijelosti pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene