Gledatelji su odlučili - Denis Barta pobjednik je šeste sezone Supertalenta! Hrvatska je bila okupana suzama radosnicama. A kako je od djeteta s posebnim potrebama i unatoč teškoj životnoj priči Denis dokazao da je sve moguće, našoj je ekipi otkrio njegov otac.

Galerija


Hrvatska je odlučila - Denis Barta je novi Supertalent! Mladi Sarajlija još jednom je emotivnom izvedbom rasplakao, ali i inspirirao cijelu Hrvatsku.

Vezani članci Denis Barta i njegov otac (Foto: Supertalent) - 3 Denis Barta, ako pobijedi, zna kako će potrošiti novac: ''Mi smo podstanari, ali sretni smo'' Supertalent 2018 Denis Barta Još svi pamte njegov dirljivi nastup: Hoće li Denis uspjeti nadmašiti izvedbu Oliverove pjesme ''Oprosti mi, pape''?

Simboličnim stihovima, Denis je svima, kako je naglasila Martina, očitao životnu lekciju i zavrtio cijeli ringišpil emocija.

''Znate kako, samo vam se nekako zavrne u glavi, onda vam se jedna kugla napravi i onda se oči napune suzama, znate, to su emocije koje jednostavno… Znate, ovo je Denisov dar čak i meni, znači poklon, za sve godine rada i truda, za sve neprospavane noći'', kazao je Denisov otac Nebojša.

Denis je, naime, djetinjstvo proveo u bolnicama. Neposredno nakon prijevremenog rođenja, imao je operaciju na srcu, a uskoro je i izgubio vid. No tu, nažalost, nije bio kraj. S 4 godine potvrđena mu je dijagnoza od koje su strahovali njegovi roditelji - Denis ima autizam.

''Ja sam uvijek govorio da želim da ga predstavim cijelom svijetu, znači od jednog teško autističnog djeteta ja sam doveo do toga da bude radno sposoban i da bude Supertalent. Denis je sretan kad nešto dobije ili kad nešto uradi, a ja sam sretan kad vidim da je on sretan'', kazao je njegov otac.

A Denis je sretan - kad svira. Ruke, stoga, koristi isključivo za sviranje. Dovoljno mu je čuti pjesmu jednom ili dva puta da je odsvira bez pogreške. Skladati je počeo s 13 godina i ovih će se dana, najavljuje njegov otac, baciti na završavanje svojih osam autorskih pjesama.

''Da jednostavno Denis sada nastavi još jače i još bolje jer će ljudi sada da ga shvate možda kao nekoga ravnopravnog sebi'', govori Nebojša.

Denisova pobjeda namijenjena je svim osobama s invaliditetom pa će u duhu toga nagradu od 200 tisuća kuna nesebično podijeliti.

''Denis faktički kao ulični svirač zarađuje za svoje terapije, ova nagrada ne pripada Denisu, ova nagrada će biti podijeljena, pola djeci s invaliditetom u Hrvatskoj, pola djeci s invaliditetom u Bosni i Hercegovini. I pored toga što živimo kao podstanari, jednostavno nemamo ništa, ali imamo jedan drugoga, to je bitno'', kazao je gospodin Nebojša.

Što je još kazao Denisov otac, pogledajte u video priči. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Maja Šuput zadivila glamuroznom crvenom haljinom u finalu Supertalenta

Morate vidjeti natpis na šilterici koju je Maja poklonila Bilmanu za rođendan