Pjevačica Natali Dizdar u Dubrovniku je kušala novi svjetski hit u kulinarstvu, ali je i oduševila svojim glasom i statom na večeri 'Zvijezde pod zvijezdama'.


Uz razne svjetske utjecaje peruanska kuhinja jedna je od najraznovrsnijih u svijetu. Kako je pjevačica Natali Dizdar putujući upoznala brojne kulture, pomislili smo kako je upravo ona odličan suputnik na gastronomskom putovanju u Peru.

Zvijezde pod zvijezdama

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete" Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca

Posjet Dubrovniku za Natali bio je osim gastronomskog i pjevački izlet u neka nova područja. 'Prvi put sam dobila kompliment da je koncert bio seksi. Bilo je dosta senzualno, romantično... baš je bilo lijepo', rekla je Natali nakon nastupa u jazz aranžmanu.

U sklopu programa Zvijezde pod zvijezdama za njezin koncert tražila se i karta više. Prihod ulaznica za glazbenog programa namijenjen je za poboljšanje uvjeta rada hitnog prijema Opće bolnice Dubrovnik.

'Gola' haljina Natali Dizdar: Plijenila poglede glasom i stasom

Inače, za veliku popoularnost peruanske gastronomije zaslužan je svjetski poznati šef Nobuyuku Matsuhisa koji je u Peruu otvorio sushi bar. Tradicionalni japanski specijalitet Matsuhisa je spojio s lokalnim namirnicama i kulturom koji je oduševio njegovog redovnog gosta Roberta de Nira. Bio je to početak svjetskog uspjeha peruanske kuhinje.Ljubičasti kukuruz poslužen je uz nacionalno peruansko jelo seviče.

Jedinstvenost peruanskih specijaliteta prati i podjednako originalna dekoracija u obliku cvjetnih latica. Treba napomenuti kako je ugledni svjetski časopis upravo peruansku kuhinju proglasio jednom od deset najboljih kuhinja svijeta. Odsad je mogu kušati i Dubrovčani i njihovi gosti.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook