Bio je u bolnici

Nakon preboljene korone Lupino se vratio poslu, ali kaže: ''Poručujem svima da se cijepe, ja se još nisam oporavio!''

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Stephan Lupino - 2 Stephan Lupino - 3 Stephan Lupino - 4 Stephan Lupino - 1 In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini +9 In Magazin: Stephan Lupino u Banovini Galerija

Lupinizam osvaja Vukovar. Naš umjetnik svjetskog glasa u nedjelju je otvorio svoju prvu izložbu u Gradu heroju samo desetak dana nakon što je humanitarnom izložbom u Novom Marofu razveselio tamošnje mališane s poteškoćama u razvoju. Lupino će studeni ove godine pamtiti i po borbi s koronom koja ga je prikovala za bolesnički krevet zagrebačke covid bolnice.

Vukovar i Lupino vole se javno. Nakon Zagreba i Siska, "Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti" u nedjelju je stigla i u Grad Heroj.

"Prvi puta izlažem ovdje. Sve me podsjeća na prije 30 godina kad sam se vratio iz New Yorka u Hrvatsku, poslije pada Vukovara, ja mislim 23.11., baš u ovo doba sam se vratio i zato mi je nekako od posebne emotivne važnosti ova izložba u Vukovaru.", priča Lupino. 

Lupino je poznat kao velik prijatelj djece, a iz humanitarnog rada crpi svu svoju energiju. Baš zato nimalo ne čudi to što je samo nekoliko dana nakon preboljenja covida održao humanitarnu izložbu u Novom Marofu za pomoć djeci i odraslima s teškoćama u razvoju.

"Ovo je izložba posebnog karaktera, jako emotivna za mene jer je moja mama bila tu u palijativnoj njezi u bolnici Novi Marof i onda sam s tom djecom iz Udruge Sunce koju sam već drugi put slikao, kojima pomažem i kojima sam sad donirao ovih 10 slika'', priča. 

"Koliko je njegovo veliko srce svjedoće humanitarne akcije koje nikada ne odbija. Dugo ga poznajem i ako ga nazovete on će se uvijek odazvati'', govori Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu. 

Njegov genijalni um, "Planetom Fire", prije više od dvije godine predvidio je koronu. Početkom studenog i Lupino se suočio s opakim virusom, zbog kojeg je završio na kisiku i čak devet dana proveo u bolnici.

"Ja mislim da je taj Zmaj kroz mene protutnjao ona dva dana kad mi je bilo najgore i najteže u bolnici. Moram se oporaviti sad, nisam još sto posto, ali poručujem svima da se cijepe i da ne misle da je to neka zavjera i da je to nešto nestvarno. To zbilja postoji tu'', kaže. 

Baš zato ne može shvatiti pojedince koji još uvijek negiraju postojanje virusa, a dosad je ugasio više od pet milijuna ljudskih života.

"Tih 9 dana sam zbilja doživio tu tragediju tog covida i vidio sam sve patnje tih ljudi, patnje tih medicinskih sestara, tehničkog osoblja i doktora kako se muče, i kako se nesebično zalažu i onda kad vidiš to s tim demonstracijama, to je zbilja neka sebičnost , egocentričnost, svi ti ljudi koji demonstriraju. Ne,ne mogu se s tim poistovjetiti'', kaže. 

Jer cijeli lupinizam mogao bi se opisati u samo jednoj rečenici: "Brinimo se jedni za druge!"

Pogledaj i ovo Stephan Lupino - 2 Lupino opet pomaže djeci Naš umjetnik velikog srca i u adventsko vrijeme odlučio je biti primjer mnogima: "Meni suze dođu odmah!''

 IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Kindl (FOTO: Igor Kralj/PIXSELL) Ivana Kindl (FOTO: PR/Marko Horvat) Ivana Kindl (FOTO: Pixsell) Ivana Kindl (FOTO: Pixsell) +10 Ivana Kindl (FOTO: Pixsell) Celebrity Ivana Kindl iskreno o teškoj borbi koju vodi već neko vrijeme: ''To je danas najčešća bolest, ali joj se i dalje posvećuje premalo pažnje''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene