vraća se Wings for Life!

U Zadru će u svibnju biti i 23-godišnja Marija Nikoleta, kojoj se u samo jednom nesretnom trenutku promijenio život

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 1 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 2 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 3 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 4 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 5 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 6 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 7 In Magazin: Marija Nikoleta Đivanović - 8 Utrka Wings for life - 1 Utrka Wings for life - 2 +7 Utrka Wings for life - 3 Galerija

Nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa u Zadar se vraća utrka Wings for Life World Run. Osmog svibnja u 13 sati će se na startu u gradu Sv. Donata pojaviti 5000 natjecatelja, a među njima će biti i 23-godišnja Marija Nikoleta Đivanović, kojoj se u samo jednom nesretnom trenutku promijenio život.

Taj proljetni dan u travnju prije gotovo tri godine trebao je biti običan za Ninu, kako ovu mladu i simpatičnu studenticu krajobrazne arhitekture zovu obitelj i prijatelji, no pretvorio se u jedan od najtužnijih u životu.

Pogledaj i ovo Wings for life (Foto: IN Magazin) Plemeniti cilj Otkrivamo kako se zvijezde serije "Na granici" pripremaju za humanitarnu utrku Wings for life: Dino vodi Martinu i Luciju!

''2019. na ruti na putu do trgovine, koju bi znala proći više puta dnevno, nekako sam izgubila nadzor nad vozilom i auto se okrenuo na krov u zavoju i bila sam svjesna cijele te situacije. U blizini je prolazio susjed i odmah je dotrčao do mene i odmah smo primijetili da ne osjećam noge i tu sam odmah znala što sve slijedi dalje…'', priča Marija Nikoleta Đivanović. 

Nakon izlaska iz bolnice otišla je u toplice na terapiju, a tamo je saznala vijest koja je joj je promijenila život.

''Taj trenutak se dogodio u toplicama kada je došao doktor do mene i vidio da nema nikakvih reakcija u nogama i tad mi je rekao da je neću moći više nikad hodati. Imam neku ludu glavu tako da sam brzo prihvatila tu cijelu situaciju'', prisjetila se. 

Koliko joj je trebalo da se navikne na novi život?

''Tu sam isto imala sreću što sam imala priliku raditi s jednim sjajnim timom ljudi i fizioterapeutima i relativno brzo sam sve to pohvatala i vratila se u normalan život, možda nekih pola godina, tako nešto…'', priča. 

Što joj najviše fali, što bi napravila da može?

''Ne znam, možda bi se popela na neku planinu'', kaže. 

Ova mlada i simpatična djevojka nije odustala od svojih ciljeva, a prije dvije godine pridružila se ekipi iz Košarkaškog kluba za osobe s invaliditetom „Zagreb“ s kojom je upravo osvojila prvenstvo Hrvatske u košarci u kolicima.

''Jako mi puno znači, osobno smatram da bilo koja vrsta sporta znači osobama s invaliditetom da pronađemo neki novi smisao za život u tome, a ja sam to pronašla u košarci i u ovoj divnoj ekipi'', kaže. 

Marija će ove godine prvi put nastupiti u Zadru na utrci Wings for life World Run – globalnom sportskom spektaklu kojem je cilj pronalazak lijeka za izlječenje leđne moždine.

''Tako je, ja ću ove godine prvi put ići na utrku u Zadar. Uzbuđena sam jako i sretna što ću sudjelovati sa svim tim ljudima. Očekujem neki veliki adrenalin i zajedništvo, čula sam puno priča da je svima super bilo, svima koji su bili. Smatram to lijepim i uspješnim projektom koji budi svima nama nadu za neko bolje sutra i možda pronalazak nekog lijeka na kraju krajeva'', kaže. 

Utrka u Zadru je rasprodana, no možete dati svoj doprinos ovom plemenitom cilju i nastupiti s trkačima na organiziranoj utrci uz aplikaciju ili sami na vašoj omiljenoj ruti. Sve detalje možete pronaći na stranici www.wingsforlifeworldrun.com

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

  1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Tom Parker Celebrity Preminuo 33-godišnji pjevač popularnog boy-benda, izgubio je bitku s teškom bolesti

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović - 3 Danijela Martinović na premijeri predstave Zagrepčanka - 3 Danijela Martinović - 1 Danijela Martinović, Branislav Glumac +9 Danijela Martinović na premijeri predstave Zagrepčanka - 2 Celebrity Danijela Martinović pozirala s bivšim suprugom jedne od najpoznatijih hrvatskih odvjetnica, zatekla se u izlasku s poznatim domaćim licima

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene