Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prljavo Kazalište, Parni Valjak, Hladno Pivo i Plavi Orkestar neki su od najdugovječnijih bendova na našoj estradnoj sceni.


Legendarni bendovi Parni Valjak i Prljavo Kazalište iza sebe imaju čak četiri desetljeća duge karijere, no Hladno Pivo i Plavi Orkestar 'pušu' im za vratom s 30 godina biseva u nogama.

Vezani članci Plavi orkestar (Foto: Dnevnik.hr) Plavi orkestar nakon 30 godina u Splitu: Kako se Loša snalazi s dalmatinskim izrazima? Saša Lošić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Saša Lošić otkriva: "Za Varaždin pripremamo posebnu priču"

Dašak minulih vremena u svima budi nostalgiju, a prisjećajući se svojih početaka, članovi najdugovječnijih domaćih bendova opisali su ih kao prve ljubavi - mladenačka strast tada je bila imperativ.

'Zašto se bend raspao? Isključivi krivac sam bio ja'

'Mi smo bili svježe izašli iz vojske, završili smo gimanziju i djevojke u koje smo bili zaljubljeni jednostavno su bile okrenute prema budućnosti, odnosno prema sinovima doktora, političara itd. i mi smo na taj način htjeli da izborimo njihovu pažnju', otkriva Saša Lošić, frontman Plavog Orkestra.

Parni Valjak uskoro će proslaviti 40. rođendan. Da im je netko rekao da će potrajati puna 4 desetljeća, ne bi mu vjerovali. Njihova četverogodišnja stanka bila je rezultat zasićenja i dogodio se sporazumni razlaz. 'Došli smo u situaciju da smo zapravo bili umorni, bili smo iscrpljeni, fizički i psihički', priznaje Hus iz Parnog Valjka.

Marija Rubčić - učiteljica kakvu bi svaki razred poželio

Dečki priznaju kako su u mlađim danima neke stvari mnogo bolje podnosili. 'Bilo nam je predivno, ali smo svi brisali do Trsta po cipele i traperice', prisjeća se Jasenko Houra, poznati 'prljavac'.

Što su još otkrile legende hrvatske estrade, saznajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook