Pogledajte nevjerojatne transformacije glumaca za potrebe uloga i doznajte koji su domaći glumci imali slična iskustva.


Glumci se često za uloge, osim psihički, moraju pripremiti i fizički. Najčešće to podrazumijeva debljanje ili mršavljenje. Da bi se za ulogu Bridget Jones udebljala deset kilograma, Renee Zellweger u organizam je unosila čak 4000 kalorija na dan.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog pothranjenosti glumac umalo izgubio vid! Slika nije dostupna Matthew se potpuno izolirao i zaboravio na svoju obitelj

Leonardo DiCaprio će u filmu ‘The Crowded Room’ glumiti 24 ličnosti

Zbog svega toga glumci se sve teže odlučuju za drastične transformacije - jer promjene ih mogu skupo stajati. Posebice kada je njihovo zdravlje u pitanju. Na ovakve preobrazbe odlučuju isključivo radi uloga koje bi im mogle donijeti Oscar. Takav je bio slučaj i s Matthewom McConaugheyjem, a zlatni kipić za transformaciju je zaradila i Charlize Theron koja se za ulogu serijskog ubojice udebljala 15 kilograma. Da bi izgledala što uvjerljivije, kremu za lice nije nanosila 6 mjeseci!

Jedan od rijetkih hrvatskih glumaca koji se radi uloge u povijesnom filmu Konjanik morao udebljati je Nikša Kušelj. Kilogrami su mu pomogli da lakše odigra lik. Domaća glumica koja voli fizičke promjene za uloge je i Judita Franković. Najveću transformaciju doživjela je za ulogu navijačice. Od fizičkih preobrazbi, mišljenja je naš filmski kritičar, mnogo je teže svladavanje određenih vještina. Tako nevjerojatno zvuči da je za ulogu u filmu New York, New York Robert de Niro u samo pet mjeseci naučio svirati saksofon.

Kroz kakve sve transformacije prolaze glumci pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook