Najavljuje veliki koncert

Škoro napokon otkrio hoće li se kandidirati za predsjednika: "Nisam se uplašio, ne bojim se odgovornosti"

Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Škoro (Foto: Dnevnik.hr) Miroslav Škoro vratio se na domaće pozornice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Miroslav Škoro vratio se na glazbenu scenu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 +0 Miroslav Škoro (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija

Prošla su puna tri desetljeća otkad je Miroslav Škoro napisao stihove pjesme koja je postala jedna od neslužbenih himni Domovinskog rata i ultimativna poruka okupatoru "Ne dirajte mi ravnicu".

Miroslav Škoro velikim koncertom na zagrebačkim fontanama 30. svibnja slavi 30. godišnjicu pjesme "Ne dirajte mi ravnicu".

Pogledaj i ovo Maja Šuput Već točno zna Evo kako su naše zvijezde preživjele razvod, a kako će izgledati onaj Maje Šuput ako do njega dođe: "Moj muž ako će biti bivši..."

Poznati glazbenik našoj Anji Beneti otkrio je uz čiju je pomoć nastala njegova najveća uspješnica te namjerava li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

Prošla su puna tri desetljeća otkad je Miroslav Škoro napisao stihove pjesme koja je postala jedna od neslužbenih himni Domovinskog rata i ultimativna poruka okupatoru "Ne dirajte mi ravnicu". U Memorijalnom centru raketiranja Zagreba, poznati glazbenik najavio je veličanstvenu proslavu 30.te godišnjice pjesme koja je obilježila naše živote, 30. svibnja na zagrebačkim fontanama...

"Opet je broj 30 u igri na Dan hrvatskih branitelja i uoči Dana grada Zagreba sa zagrebačkom filharmonijom, zborom Ivan Goran Kovačić i što je najzanimljivije sa 1000 tamburaša kojom ćemo probati tom prilikom okupiti!"

Pjesmu koja se izvorno zvala "Ja ću se vratiti" Škoro je napisao jednog jutra davne 1989., u mjestašcu pokraj Pittsburgha u Americi gdje je tada živio. Iako je izrasla u jednu od naših najpoznatijih domoljubnih pjesama, uopće nije imala veze s ratom, već s glazbenikovom nostalgijom za tisuće kilometara udaljenom domovinom:

"Možeš ti sve prenijeti negdje, kad su u pitanju fotografije, ali ponijeti sa sobom svoje ulice, svoje slavonsko blato, moj imotski kamen, to je malo teže i naravno da čovjeka uhvati jedna silna nostalgija i tuga", iskreno priznaje glazbenik.

Iz nostalgije i tuge niknulo je Škorino remek-djelo. No eksluzivno nam priznaje - uz malu pomoć sa strane.

"Ta pjesma je nastala tako da sam ja vrlo brzo riješio i napisao prve dvije strofe i refren, ali sam se mučio sa zadnjom strofom. Tek sam poslijepodne uspio riješiti tu treću strofu i to uz pomoć čovjeka koji se zatekao u studiju . To je isto naš čovjek iz Zagreba koji je ostao u Americi. Ivan je došao i rekao, pa daj sad tu o mami nešto stavi i onda mi je tu kliknulo." "Još u sebi čujem majku kako tužno govori..."

Jedna od Škorinih najvećih uspješnica gotovo dvije godine ležala je u prašnjavim ladicama diskografske kuće. Željko Barba 1. kolovoza ratne '91. odlučio ju je pustiti u eter Radio Osijeka. Pjesma je oduševila ne samo slušatelje, već i Zlatne dukate koji su je odlučili snimiti.

Videouradak Zlatnih dukata i samog ga je, priznaje, dirnuo ravno u dušu.

"Nekako se budiš prvo jutro, upališ televizor, odjednom ide ta tvoja pjesma i vidiš suzu Fabijana Šovagovića, i jedino što možeš napraviti jest isto pustiti suzu. Svaki normalan autor na svijetu ima samo jedan interes, a to je da mu što više izvođača snimi pjesmu. I hvala Zlatnim Dukatima i ovom prilikom što su snimili tu pjesmu!"

Bivšeg hrvatskog konzula i saborskog zastupnika neki bi rado vidjeli u predsjedničkoj fotelji. Nedavno je na Facebooku osvanula stranica "Škoro, moj predsjednik". Nakon što je poznati glazbenik izjavio da s njom nema veze, brzo je preimenovana u "Skoro moj predsjednik."

"Napisali su da sam se uplašio. E, to ne volim. Pa sam ja reagirao i rekao da se nisam uplašio. I Vama ponavljam: nisam se uplašio, ne bojim se niti odgovornosti, niti bilo čega!"

Znači li to da Škoro ipak nije odustao od predsjedničke kandidature?

"Kažem i vama i kompletnoj hrvatskoj javnosti, što god budem odlučio i što god budem napravio, bit će iskomunicirano na mojim stranicama. Sve drugo što se nalazi na bilo kojim drugim stranicama i profilima, ja s tim nemam apsolutno nikakve veze. Kad budem imao nešto za reći, doći ću u Dnevnik Nove TV, i objaviti ću na svojoj stranici."

Cijeli video intervju pogledajte u našoj galeriji.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Izabel Mateo Kovačić (Foto: Instagram) Mateo i Izabel Kovačić (FOTO: Instagram) Izabel i Mateo Kovačić (Foto: Instagram) Izabel i Mateo Kovačić (Foto: Instagram) +4 Izabel i Mateo Kovačić (Foto: Instagram) Celebrity Mateo Kovačić šokirao obožavatelje na Instagramu: Obrisao većinu fotografija, pa i one sa suprugom Izabel

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene