Zvijezda Dana hrvatskog filma bio je poznati srpski glumac.


Dani hrvatskog filma nastali su spontano, na samim počecima samostalnosti naše države, kada se zbog ratnih operacija nije održao Filmski festival u Puli. Ove godine proslavili su 23. rođendan.

Vezani članci Požar u školi u Puli Požar u pulskoj osnovnoj školi izazvao otvoreni plamen, policija provodi istragu Požar u školi u Puli Gorila Osnovna škola Veruda u Puli, netko je bacio baklju na sportsku dvoranu? "Posljedice su mogle biti puno veće"

Zvijezda Festivala bio je glumačka legenda Ljubiša Samardžić, koji je nedavno proslavio 55 godina umjetničke karijere, ali i 50 godina braka sa suprugom Mirjanom. U razgovoru za In Magazin ovaj glumac i redatelj priznao je koliko se trudio kako bi osvojio Mirjanu, dok je ona otvoreo pričala o tome kakav je Ljubiša suprug, u čemu danas uživaju i koja je tajna njihova dugog i uspješnog braka!

VIDEO Legendarne rečenice koje se nikada nisu trebale izgovoriti

'Kad se male ruke slože, sve se može!' Odličan primjer za to je vrijedna ekipa filmaša koja je bez financijske podrške Audiovizualnog centra, na čelu s Hrvojem Hribarom, uspješno organizirala još jedne Dane hrvatskog filma.

S budžetom od sto tisuća kuna, koji im je osigurao Grad Zagreb, u pet dana su prikazali 97 domaćih filmova. Ali ljutnje nema! Dapače, u promo uratku za Dane hrvatskog filma glavnu ulogu dodijelili su sinu Hrvoja Hribara, Vidu, koji trga plakat, dok ga Kaja, kći koordinatora programa Davora Šišmanovića, lijepi i vraća na zid.

Zvijezda petodnevnog filmskog događanja bio je glumac i redatelj Ljubiša Samardžić koji je u Zagreb došao samo zbog promocije knjige ''Kuda idu divlje svinje'', napisane prema kultnoj domaćoj seriji iz 70-ih. Tada je Ljubiša bio na vrhuncu slave, snimajući po pet filmova na godinu.

Popularni glumac nedavno je proslavio 55 godina umjetničkog rada. Tim povodom poklonio je sve svoje nagrade Jugoslavenskoj kinoteci, uključujući 6 Zlatnih arena i venecijanskog Zlatnog lava. Kolegicu Milenu Dravić nagovorio je da učini isto.

Cijeli prilog pogledajte u In Magazinu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook