Život u Dubaiju

Zagrepčanka osvojila šeike i sportsku elitu: "Vrlo je teško, no bitna je jedna stvar"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matei Nesek parfemi su preokrenuli život. Poduzetna Zagrepčanka zbog njih je odselila u Dubai i tamo osvojila golfersku elitu, ali i šeike.

Kada je još kao djevojčica trgala latice ruža iz bakina vrta i maštala kako kreira vlastiti parfema Zagrepčanka Matea Nesek nije ni slutila da će jednom uistinu imati vlastitu liniju mirisa. Parfemske dječje izvedenice prodavala je bakinim susjedama. Danas u njezinim parfemima uživaju i neka od svjetski poznatih imena.

Pogledaj i ovo Matija Cvek Najvažnija uloga Matija Cvek prvi put progovorio o kćerki Loti, ima se čime za pohvaliti: "Kad se ufuraš, ide to skroz ok!"

„Navela bi Tiger Wodsa koji je jedan od najjačih golfera svijeta te Sergio Garcia koji je broj jedan u svijetu. Dražena Ladića koji je ujedno i moj veliki prijatelj, Šeik Mohamed. A imponiralo bi mi kada bi ga nosila naša predsjednica Kolinda“, kaže Matea.

Mateine ambicije, iz svijeta informatike, odvele su je prvo u SAD, u industriju luksuznih automobila. Ondje je dobila potrebnu financijsku sigurnost, a potom su joj se otvorila i vrata Ujedinjenih arapskih emirata. Naravno, kumovala je i ljubav, ali ondje se i dovoljno ohrabrila da pokrene biznis u kojem se svakodnevno susreće s konkurencijom arapskih parfema ove šoping meke. „Jedinstvene formule nema. Uspjeti je danas vrlo teško bilo gdje. Kako u Zagrebu tako i Dubaiju. Bitno je imati jedan cilj i težiti ka ostvarenju“, kaže ova ambiciozna Hrvatica.

Projekt otvaranja vlastite tvrtke s parfemima trajalo je više od pola godine i za Mateu je bio pravi izazov. Uvjet prilikom otvaranja tvrtke u Dubaiju je da 20 posto profita ide u korist lokalnog partnera bez čega se ne može ni pokrenuti biznis. Mateu to nije obeshrabrilo, a veliki oslonac u kreiranju mirisa joj je pružila dama koja stoji iza brenda Nina Rici. No zasluge idu i Mateinoj kćeri Lucy. „Vrlo je teško uskladiti poslovne i obiteljske obaveze, no sve je stvar organizacije.

"Moja kćerka uskoro će napuniti dvije godine, a od samog početka bila je prisutna u tom cijelom procesu. Kad smo mirisali susptance ona je govorila "miriši, miriši", prisjeća se Matea.

A s obzirom na to da je Matea velika zaljubljenica u golf, prvi parfem s njezinim potpisom upravo je nastao ovom sportu u čast. No nemaju njezini parfemi vezu samo s golfom. Mirisi za nju predstavljaju svojevrsnu umjetnosti. Ne mogu se opipati, ali itekako ostavljaju trag i bude sjećanja. „Opium parfem me uvijek asocira na moju mamu. To je parfem koji danas imam“, kaže.

I baš je majka ona koja ovoj mladoj, poduzetnoj ženi najviše nedostaje u Dubaiju. Ili da preciziramo – nedostaje joj mamina kuhinja. No Dubai je grad u kojem živi i sve više Hrvata. I njih tjeraju ambicije i želja za lagodnijim životom. „Družimo se svi zajedno, a jedan od obiteljskih prijatelja je i Tomislav Butina“, otkriva mlada poduzetnica.

Iako na pitanje osjeća li se Zagrepčankom ili joj se luksuzni Dubai uvukao toliko pod kožu da ga smatra svojim, odgovor ide u korist hrvatske metropole. Matea rodnom gradu ipak nalazi manu. „Ono što bih istaknula kod Dubaija da je on jako čist grad, a kod Zagreba mi smetaju grafiti. Željela bih da se satne na kraj ispisivanju grafita“, iskrena je Matea.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene