Natjecanja dvojice gastronomskih stručnjaka uskoro počinje!


Otkrivena je tajna kulinarskog dvoboja vrhunskih kuhara - Mate Jankovića i Tomaža Kavčića. Natjecanja dvojice gastronomskih stručnjaka najviše će koristiti onima koji kod kuće vole eksperimentirati s jelima, a za to često nemaju vremena ili inspiracije. Upravo iz tog razloga Lidl je pokrenuo kulinarski projekt, kojim će pomoću profesionalaca otkrivati kako u kratko vrijeme pripremiti ukusan i kvalitetan obrok.

Na programu Nove TV s emitiranjem uskoro kreće nova dramska serija "Kud puklo da puklo".

Mate i Tomaž će svojim kulinarskim dvobojima od 1. rujna ljubiteljima dobre hrane svakog tjedna ponuditi dva recepta, a na internetskoj stranici www.lidlovakuhinja.hr će otkrivati i neke svoje kulinarske tajne i trikove.

'Na web stranici ćete moći vidjeti recepte, različite savjete što se tiče kuhanja, kako koristiti određene namirnice, kako ih spajati, kako s moje strane tako i od Tomaža. Fingiramo jedan mali dvoboj, ljudi će moći glasati koji im je recept bolji. Normalno, ja ću uvijek pobijediti, ali takav je život', kaže Mate Janković.

I neke poznate osobe koje su se okupile na predstavljanju projekta su nam priznale da će im ova stranica biti od pomoći.

'Znači vi možete pogledati recept koji god želite, ostaviti neki komentar i to je sve tako jednostavno online', kaže Ivana Mišura, Miss Universe.

Legenda hrvatske glazbene scene Oliver Dragojević tvrdi da će od dvoboja Mate i Tomaža koristi imati i njegova supruga, a otkrio nam je i svoj omiljeni recept.

'Imaš ribicu od 30 dekagrama, nju na gradele, malo blitve, maslinovog ulja, dobro društvo i malo vina. Od onog safta šta ostane od blitve ulije se malo vina i to se zove 'iz juhe' u Veloj Luci. I to se malo napiješ i bude ti sve dobro', kaže Oliver Dragojević.

Mate i Tomaž tvrde da će njihovi dvoboji promijeniti vašu kuhinju, a od 1. rujna moći ćete provjeriti što su vam to skuhali.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook