najbolje prijateljice

Upoznajte našu Marilyn Monroe: U bajkovit život uvela ju je Dolores Lambaša

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zbog svog osebujnog načina života martina je često na meti kritika, kako pozitivnih tako i onih negativnih.

Splićanka Martina Mijić živi kao u snu. Odijeva se, ponaša i živi na retro način, poput junakinje romantičnog filma iz sredine prošlog stoljeća. 

Pogledaj i ovo Marilyn Monroe (Foto: Instagram) tužna ljubavna priča Njihov brak je potrajao samo devet mjeseci, a ono što je on radio čak 20 godina nakon njezine smrti još i danas fascinira

"Sve je bilo nekako nježnije, lepršavije, žene su bile više finije, elegantne, muškarci gospoda, džentlmen. Glazba i tog vremena mi isto jako puno odgovara. Taj cijeli svit zaljubila sam se u to sve skupa", kaže Martina za IN magazin. 

Ovako 31-godišnja Martina opisuje svijet u koji se zaljubila, iako ga nikada nije doživjela, zavoljela ga je preko priča i starih fotografija, a svemu je pomogla njezina učiteljica klavira.



"Ona je izgledala kao da se vratila baš vremeplovom iz tog nekog vremena. Uvijek je nosila te neke stare haljine, kompletiće, rukavice, šeširiće, torbice, bila je dama iz tih filmova u pravom smislu riječi. I u to neko vrijeme kad su se moji vršnjaci družili, okupljali po zidiću, izlazili, ja sam dane provodila kod tete Dinke listali smo njezine stare fotoalbume i ona mi je pričala o svom životu", kaže Martina. 

To je bilo dovoljno da se ova splitska Marilynka odluči kako ona želi živjeti upravo kao dama iz 20 stoljeća. Malo po malo stare predmete nabavljala bi preko aukcija, dok haljine kojih ima više od 450, većinom je dobivala na poklon.

"U zamjenu za fotografije koje bih napravila u tim haljinama, ja dobijem te haljine i ja sam naravno na to pristala, meni je to bila kao lutrija. 3 haljine, pa 6, pa 10, su počeli stizat paketi po njih 40. Sve sam odlučila čuvati jer mi se bilo teško odvojiti od svake", dodaje ova Splićanka. 



I tako je nastala pozamašna kolekcija. Učiteljica razredne nastave kaže kako djevojaka koje žive baš kao ona u Hrvatskoj ima jako malo, no možda je razlog u tome što nigdje ne možeš proći ne zamjećeno

"Bilo bi raznih komentara kad bi se ja obukla - tipa pogledaj ovu kako se obukla, kako se počešljala, iz kojeg vremena si ti došla, a s druge strane bilo bi i lijepih komentara. Uglavnom stare gospođe bi ljepše reagirale, ne znam, vratila bi ih recimo u tu njihovu mladost", kaže Martina. 

Velika potpora u njezinom životu bila joj je i najbolja prijateljica, rano preminula, glumica Dolores Lambaša.

"Ona je bila jedna od prvih koja me tjerala na neki način da izađem s tim da se prestanem sramiti da budem ono što jesam. Nažalost nije je bilo više tu da vidi, ali vjerujem da bi sada bila cijela sretna i ponosna - dogodilo se ono što je ona htjela", ističe. 

Uvijek drukčija ali i prepoznatljiva, kaže Martina usporedbe s Marilyn Monroe joj ne smetaju, no ona ipak želi biti i ostati svoja. "Ja nju volim zbog njezine neke tužne životne priče, tako sam se ja u biti posebno i povezala s njom", kaže Martina. 



Pozitivna i nasmijana - to je Martina, možda se rodila u krivom vremenu ili se baš sve dogodilo s namjerom, jer lijepo je kada netko podsjeća da žena uvijek treba biti dama, a muškarac džentlmen.

Više pogledajte u prilogi IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene