Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinarka inMagazina Vedrana Pribačić tvrdi da je Japan toliko zanimljiva zemlja i toliko kulturološki različita da bi tamo mogla godinama snimati priče. Ovaj će put u inMagazinu ispričati priču o japanskom školstvu.


Japanci od malih nogu idu u dvije škole i to po 12 sati dnevno. Ujutro uče normalno gradivo, a popodne gradivo za sljedeći razred. Snimila je osnovnu školu u Osaki, koja iako je tamo bilo 4 stupnja, nikada nije uvela grijanje.

Vezani članci Marina Tomašević Novi Farmeri zavladali i unijeli nemir među ostale kandidate, sve se promijenilo: ˝Imam osjećaj nelagode'' Stjepan Perić Glumac i zvijezda nove hit-serije samo za In Magazin progovorio o rođenju djeteta: ''To je baš kako kažu ljudi...''

Od malena ih treniraju na hladnoću, spartanski odgoj, da ne propituju pravila nego da ih slijede.

'I mislili smo naivno da ćemo upasti u 23. stoljeće, da su učenici na tabletima i kompjutorima. Istina je da škola izgleda skromnije i starije od primjerice onih u 70-im godinama kod nas', tvrdi Vedrana za inMagazin.

Imaju li Japanci spolni odgoj, ima li nasilja, uče li s razumijevanjem ili samo napamet - pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook