Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinarka inMagazina Vedrana Pribačić tvrdi da je Japan toliko zanimljiva zemlja i toliko kulturološki različita da bi tamo mogla godinama snimati priče. Ovaj će put u inMagazinu ispričati priču o japanskom školstvu.


Japanci od malih nogu idu u dvije škole i to po 12 sati dnevno. Ujutro uče normalno gradivo, a popodne gradivo za sljedeći razred. Snimila je osnovnu školu u Osaki, koja iako je tamo bilo 4 stupnja, nikada nije uvela grijanje.

Vezani članci In Magazin: Cure humanitarke - 10 Priča humanitarki iz Amsterdama: Upoznajte djevojke koje pomažu Zagrebu i Banovini! Maja Šuput - 3 Maja Šuput otkriva kakvo će ime dati sinu: "Mislim da ime nekako obilježi dijete pa želimo da bude baš moćno!"

Od malena ih treniraju na hladnoću, spartanski odgoj, da ne propituju pravila nego da ih slijede.

'I mislili smo naivno da ćemo upasti u 23. stoljeće, da su učenici na tabletima i kompjutorima. Istina je da škola izgleda skromnije i starije od primjerice onih u 70-im godinama kod nas', tvrdi Vedrana za inMagazin.

Imaju li Japanci spolni odgoj, ima li nasilja, uče li s razumijevanjem ili samo napamet - pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook