Ponos Livna!

Posjetili smo rodni kraj Zlatka Dalića i ekskluzivno doznali što o njemu kaže njegova majka: ''Ništa se nije promijenio''

Kata Dalić i novinar Hrvoje Krolo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kata Dalić i novinar Hrvoje Krolo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Kata Dalić i novinar Hrvoje Krolo (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kata Dalić i novinar Hrvoje Krolo (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kata Dalić, majka izbornika nogometne reprezentacije Zlatka Dalića (Foto: Dnevnik.hr) +0 Zlatko Dalić (Foto: AFP) Galerija

Svi se s osmijehom sjećamo '98., kada su Vatreni osvojili 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Upravo nam je današnja momčad dala nadu da bi se takve, nove uspomene mogle stvarati i ove godine. Naši su vatreni dosad odigrali sve utakmice bez poraza, a glavna nit vodilja bio im je jedan skromni čovjek iz Livna - Zlatko Dalić!

Zahvaljujući iznimno skromnom i samozatajnom čovjeku, hrvatski je narod u nogometnom transu. Naravno, riječ je o Zlatku Daliću, koji je odmah nakon prvih uspjeha s reprezentacijom privukao goleme simpatije navijača te postao naša istinska zvijezda.

Pogledaj i ovo Zlatko Dalić (FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL) Ovo niste znali Detalji iz privatnog života Zlatka Dalića: Otkrivamo što je radio u ratu, što je po struci i gdje je upoznao suprugu

A tko je zapravo ovaj veliki trener, koji tako suvereno vodi vatrene prema velikom rezultatu, prvi trener koji je s Hrvatskom prošao skupinu svjetskog prvenstva nakon Ćire? Zaputili smo se prema rodnoj kući izbornika, gdje nas je dočekala njegova majka Kata. Odmah po ulasku u kuću fotografije izbornika na svim su zidovima. Priznaje nam 85-godišnja Kata kako zaista emotivno proživljava utakmice svojeg sina.

"Jesam, jesam, pratila sam, ali više sam hodala. Ja obično prvo poluvrijeme hodam i izlazim vani, drugo se nekako smirim. Ali kad je igrao, nisam nikad voljela gledati. Bojala sam se da ga netko ne udari, pa kako bih se ja onda osjećala", otkriva Kata Dalić, Zlatkova majka.

Zlatko potječe iz skromne radničke obitelji, koja je uvijek vjerovala u njega. U Livnu je odradio prve nogometne korake. Djetinjstvo ga je formiralo i kao čovjeka - skromnog i vrijednog. Kao srednjoškolac preselio se u Split i igrao za Hajduk. A majka kao majka, teško se tada odvojila od svojeg sina, danas najpoznatijeg Livnjaka na svijetu.

"Bilo mi ga je žao jer fin je bio, fino dijete. Najviše mi bilo žao što je kod kuće fino jeo i poslušan je bio, a mlad bio - dijete nejako. Bilo je to strašno, ali džaba je", prepričava majka.

Zlatko je u Splitu inače završio srednju elektrotehničku školu i ondje upoznao suprugu Davorku, s kojom ima dva sina. Svoj igrački, a kasnije i trenerski put, gradio je isključivo svojim radom. A potvrđuje to i podatak da se za prvi inozemni angažman izborio sam.

Danas je majka Kata najponosnija na svojeg sina, posebno na spoznaju da ga silni uspjesi u životu nisu promijenili. Kata nam kaže kako se izbornik iznimno ponosi svojim rodnim krajem. Čak i danas, kada u Rusiji s hrvatskom reprezentacijom gradi nešto veliko, kada su udaljeni tisućama kilometara, izbornik Zlatko svaki slobodan trenutak koristi za javljanje.

Zlatko Dalić (Foto: AFP) Zlatko Dalić (Foto: AFP) Foto: Afp

"Stalno zove, pita kako sam, puno zove, ja sam srtašno zadovoljna. Puno se brine, više nego o poslu, brine se puno za nas, tako je nekako odgojen i rodi se čovjek tako", iskrena je majka Kata.

Zbog blizine crkve u Livnu, ali i kućnog odgoja , dio mladosti proveo je i kao ministrant. Danas je Zlatko velik vjernik. Krunica je, kaže, uvijek uz njega i kad mu je potrebna snaga, posegne za njom i sve mu je lakše."

Što nam je još otkrila Zlatkova majka, pogledajte u videopriči. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene