I danas ih pjevamo

Neočekivani, a uspješni: Koji su dueti iznenadili hrvatsku glazbenu scenu?

Neobični dueti Hrvatske - 14 Neobični dueti Hrvatske - 14 In Magazin 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Neobični dueti Hrvatske - 2 Neobični dueti Hrvatske - 3 Neobični dueti Hrvatske - 4 Neobični dueti Hrvatske - 5 Neobični dueti Hrvatske - 9 Neobični dueti Hrvatske - 10 Neobični dueti Hrvatske - 12 Neobični dueti Hrvatske - 13 Neobični dueti Hrvatske - 14 Neobični dueti Hrvatske - 16 +0 Neobični dueti Hrvatske - 1 Galerija

Sve glazbene duete na hrvatskoj sceni teško je pobrojiti. Mi smo se u sljedećim minutama odlučili za one najzanimljivije. Na prvo slušanje možda su se činili nespojivi, a danas su svima dobro znani i rado slušani. Što o njima kažu njihovi izvođači Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Tonči Huljić, Mladen Bodalec, Nina Badrić i drugi, ne propustite saznati u priči Jelene Prpoš.

Zajedničkom snimkom Severina i Amir Kazić Leo podsjetili su na svoj duet iz 1999. godine. Novo ruho pjesmi "Kreni" udahnuli su iz vlastitih domova u doba kada su koncerti i glazbena okupljanja otkazani.

Pogledaj i ovo Maja Šuput Bloom u problemu Maja Šuput pokazala što je to malenog Blooma uzrujalo do ruba suza, nije se mogao s tim pomiriti: "Dakle, dijete zna što želi"

"Baš sam sretan i ponosan zbog toga jer smo to nekako spontano napravili i odlično je to upalilo", priznao je Amir.

Popis zvjezdanih dueta na hrvatskoj glazbenoj sceni prilično je dug. Svakako od zanimljivijih je onaj Mladena Bodaleca i Doris Dragović. "Baklje ivanjske" taj pomalo nespojivi dvojac posljednji je put zajedno otpjevao na velikom Dorisinu koncertu u zagrebačkoj Areni.

"Već je 25 godina prošlo od te pjesme i veseli me što se još uvijek i danas pjeva. Malo prizivam cijeli dan sjećanje na to vrijeme kad je taj album 'Baklje ivanjske' nastajao", priznao je Mladen.

Kada je Mate Bulić razmišljao s kojom bi damom otpjevao duet ''Dvije lude'', nije mnogo dvojio.

"On ti je mene nazvao i rekao je : 'Majo, imam jednu pjesmu, zove se Dvije lude!' A ja: 'Aha, sad mi je jasno zakaj si mene nazvao!'", našalila se Maja Šuput.

Dueti novijeg vijeka koji spajaju različite glazbene žanrove jesu onaj Hladnog piva i Josipe Lisac. S obzirom na to da je u "Soundtracku za život" riječ o životnoj posvećenosti glazbi, Josipa je bila logičan izbor ovih rokera.

"To je sad zapravo više njezina pjesma nego naša, ali bez obzira na to super zvuči", zaključak je dečki iz Hladnog piva.

"Sve su pjesme moćne, snažne i izuzetno aktualne. One su stvarne i svaka ima svoju priču", objasnila je Josipa Lisac.

Svoju priču svakako ima i Tonči Huljić. Svjestan je kako se percepcija njegove glazbe s godinama mijenja, a tome je pridonijela priča s Madre Badessa, ali i neočekivani duet s Vojkom V.

"Kad promatramo svijet, i on i ja vidimo da je vaza vaza, ali on je gleda iz svog kuta, ja iz svog. On je vidi potpuno drugačije od mene, ali se apsolutno razumijemo", objasnio nam je Tonči.

Svrha nekih neobičnih dueta je i poslati snažnu poruku. Kako bi veličale žensku snagu i samouvjerenost udružile su se ove dvije dame

"Bila sam u kombiju tad kad ste me bili zvali. Ja sam poklopila slušalicu i počela vrištati, još su me dečki gledali - kaj je bilo, pričaj! Zdenka Kovačiček hoće raditi pjesmu sa mnom!", prisjetila se Remi iz grupe Elemental.

"Mi smo zapravo sad Duo Hani, ali jedan zreo Duo hani", zaključila je Zdenka.

Duet Tonija Cetinskog i Ivane Banfić svojevremeno je bio itekako medijski popraćen. Prije objave pjesme "To je vrijedilo čekati" priznali su svoju navodnu ljubavnu vezu.

"Bila je ideja kad smo bili na jednom festivalu u Crnoj Gori, poslije toga je bila fešta u jednom restoranu, nekakvo vjenčanje je bilo u drugom dijelu prostorije i onda smo si mi isfurali kao isto svadbu, Tony i ja smo bili par koji se treba vjenčat i tak je bilo ono, zezali smo se i otud je krenula ideja pa ajmo se malo našaliti", otkrila nam je Ivana.

Ipak, od svih dueta možda je najteže bilo povjerovati u uspjeh onoga Mladena Burnaća i Arsena Dedića. Danas ova pjesma vrijedi kao prava uspješnica, baš kao i ona Gibonnija i Gorana Bareta.

"Neke su pjesme u međuvremenu postale pozadinska glazba nečijih života. Neki su se ljudi sastajali, rastajali. Možda se i ne znam nositi sa situacijom koliko je to ljudima puno značilo", zaključio je Gibonni.

A pjesma "Ja sam vlak" obilježila je život Nine Badrić. Naime, kada joj je Emilija Kokić ponudila da snime duet, Nina je bila tek na početku karijere.

"Emilija je bila velika zvijezda. Ja sam se njoj svidjela tako šašava u studiju jer sam svima pjevala prateće vokale, i bila sam joj šašasta i simpatična i onda je rekla: 'Dobro, mala, imam ja jednu pjesmu, pa bi li ti sa mnom snimila duet?' I taj duet meni je bio jedna odskočna daska", ispričala nam je Nina.

Udružila je Nina svoj glas i s Dinom Merlinom, Harijem Mata Harijem, ali i Massimom. No jedan duet, priznaje, nažalost, je ostao tek njezin nedosanjan san. Onaj s Oliverom Dragojevićem.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Luka i Vanja Modrić (Foto: Getty) Luka i Vanja Modrić (Foto: Instagram) +0 Vanja i Luka Modrić (Foto: AFP) Celebrity Luka Modrić romantičnom gestom čestitao supruzi Vanji godišnjicu, ali i pokazao novi imidž

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene