Cifre od kojih se vrti u glavi

Luksuz i milijuni na morskim valovima: Ovo su najskuplje jahte koje krstare našim morem!

Jahta Flying Fox Jahta Flying Fox DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jahta Flying Fox +0 Jahta Silver Angel Galerija

Luksuz u kojem uživaju multimilijunaši na jahtama, krstareći našim morem, teško je i zamisliti, a iznosi utrošeni za samo nekoliko dana odmaranja na skupocjenim morskim plovećim hotelima sežu u milijune. Donosimo pregled najatraktivnijih jahti koje oduzimaju dah, a na kojima otoke i bisere našeg mora obilaze svjetske zvijezde i milijarderi.

Dubrovačkim akvatorijem paradira ova monumentalna ljepotica i zaustavlja dah. 

Pogledaj i ovo Maja Šabić Mala nezgodica! Izvršni producent MasterChefa otkrio po čemu pamti njegovu pobjednicu Maju Šabić: "Ono što je tad izrekla mi nismo mogli nikako stavit na TV"

"Flying fox'' najveća je jahta na svijetu dostupna za charter, a ako odlučite sedam dana ploviti u velikom stilu, pripremite 3 i pol milijuna eura. Da, 3 i pol milijuna eura za sedam dana. 136 metara duga jahta dovodi se u vezu s milijarderom Jeffom Bezosom, a na ''letećoj lisici'' odmara se do 25 gostiju, koje poslužuju 54 člana posade. Jednom riječju, luksuz na kvadrat.

I najrazuzdanija jahta ovih dana plovi hrvatskim morem, ako je suditi prema imidžu njezina slavnog ''kormilara''. Milijunaš, kockar i playboy Dan Bilzerian sa svojom svitom uživa punim plućima obilazeći Split, Hvar, Dubrovnik i ostale bisere našeg mora, a luksuz na jahti kojom krstare, teško je opisati.

Ljepote naše obale slavni zavodnik dijeli s 32 milijuna svojih Instagram sljedbenika, a njegova se imovina broji u stotinama milijuna dolara. Bilzerian uživa na 65-metarskoj jahti ''Silver Angel'', a za 15-ak gostiju brine se 19 članova posade. Jacuzzi, teratana, bazen... Da skratimo priču, tjedni najam ovog luksuza stoji 3 cijela 1 milijun kuna.

Odmor u Lijepoj Našoj ovog srpnja na luksuznoj jahti odabrao je i legendarni Rod Stewart. Sa suprugom i članovima obitelji posjetio je Dubrovnik, Trogir i Hvar, a u Hrvatsku su navodno došli na nagovor djevojke njegova sina Nicole Artukovich, koja vuče hrvatske korijene. Poput svojih slavnih roditelja, Slavice i Bernija, i sestre Tamara i Petra Ecclestone najradije se odmaraju u Hrvatskoj. Dokaz je tomu da su, u vrijeme izuzetnih mjera opreza zbog korone početkom lipnja, na jahti Petara, s djecom stigle na ljetovanje upravo u Lijepu Našu.

Jadranom je ovog ljeta plovila i superlukasuzna ljepotica imena Ulysses. Duga je 116 metara, a vrijednost joj je procijenjena na 250 milijuna dolara. Vlasnik je najbogatiji Novozelanđanin Graeme Richard Hart. 66 gostiju, helidrom i tone luksuza, a za svaki slučaj tu je i dodatna 21-metarska jahta Princess.

Ljeto se tek zahuktalo pa ne sumnjamo da će našim morem krstariti još ovakvih luksuznih ljepotica.
 

Sav ovaj luksuz pogledajte u našem prilogu!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene