I domaće zvijezde

Psihički poremećaji, fizički kolapsi, zdravstveni problemi zvijezda

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na prvi pogled njihov je život glamurozan, uzbudljiv i zabavan, no zvijezde vješto skrivaju mnoge negativne strane svojeg posla.

Kolabiranje na sceni i izvan nje, nesvjestica, vrtoglavice i problemi sa štitnjačom - sve su ovo problemi brojnih domaćih i inozemnih zvijezda. Kasnonoćne gaže, snimanje videospotova, promocije, radni dan koji traje više od 12 sati kad tad uzimaju svoj danak, a naše domaće zvijezde često na svojoj koži osjete što znači riječ stres.

Pogledaj i ovo Maja Šuput Već točno zna Evo kako su naše zvijezde preživjele razvod, a kako će izgledati onaj Maje Šuput ako do njega dođe: "Moj muž ako bude bivši..."

Otkrivena tajna: One vole sebe i zato izgledaju tako dobro

'Dogodilo mi se nekoliko puta. Jednom na turneji u Makedoniji nakon četveromjesečnih neprekidnih nastupa, dva koncerta dnevno, i tri, sam se doslovno srušila, završila na injekcijama. Odradili smo te koncerte ali poslije toga u Zagrebu sam odmirovala. Dogodilo mi se i jednom na autoputu u Švedskoj kad sam doživjela lagani živčani slom, sva sreća nisam bila za volanom', otkrila je Sanja Doležal.

I pjevačica Maja Šuput često je pod stresom. 'Vitaminske injekcije, redovito završavam na vitaminima. Doktor me nafila da se uopće mogu probudit drugi dan, ali to je jako zdravo, to su čisti vitamini. Dva puta sam pala ovo ljeto u nesvijest i imala sam jedan, oni su to nazvali burn out. Pukla sam ko kokica, plakala sam cijeli dan', ispričala je Maja.

Dugoročno stanje napetosti može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih teškoća, među kojima je i problem hipertireoze. Svaka 20. osoba u Europi ima poremećaj rada štitnjače, a u Hrvatskoj je broj oboljelih svake godine sve veća. Od 400 do 500 dijagnoza na godinu, 300 slučajeva čine žene. Da se s ovim problemom bori već godinama, nedavno je priznala i Jelena Rozga.

Napadaji anksioznosti i panike najčešće javljaju kod ženskog spola. 'Najteža od svega je logistika, dakle putovanje, spremanje, iščekivanje, sve ono što je vezano za put, za scenu koja iziskuje odgovornost, tipa festivali, koncerti. Sve to troši tijelo, troši emociju koliko god mi to voljeli', kaže Jasna Zlokić.

Muškarci se ipak nešto drugačije bore sa stresom, takozvanom strategijom borba-bijeg i često će se povući iz društva kako bi vratili balans. Uz danak koji njihov posao uzima, prirodno je da su kao i mnogi drugi i naši celebovi pomislili na promjenu profesije. Ipak, glas pozornice je jači. Pogledajte što su nam poznati još otkrili u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene