Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok su nekad inozemni i domaći turisti mogli guštati u notama Mediterana, s ljetnih terasa i klubova sad se slušaju jeftini tekstovi, uz trube i harmonike. Pitate se zašto? Razlog vas možda i iznenadi!


Mnoge iznenađuje, no istina je jedna. Dok su prije na terasama i u klubovima turisti mogli čuti najbolje hrvatske izvođače, ovog će ljeta moći vidjeti što nudi srbijanska turbo folk scena. 'To je stvarno preplavilo, pogledajte u Splitu, ima 5 plakata ovaj vikend da pjevaju narodnjaci. To je meni neshvatljivo. Nemam ništa protiv njih, ali mi je to i dalje neshvatljivo', priča skladatelj Pero Kozomara.

Vezani članci Orkansko jugo oborilo stablo i električni stup - 4 U Splitu, Zadru i Rijeci puše olujno jugo: U Zadru oboren električni stup, u Dubrovniku uništena betonirana plaža Sunce, ilustracija - 1 Očekuje nas nova promjena vremena: Bit će toplije, ali ne i pretjerano ugodno

Sandra Afrika otkrila tko joj je poklonio BMW i stan u Monte Carlu

'U našim klubovima se ta vrsta glazbe vrti. Dakle imam primjer Sandre Afrike koja je prošle godine poharala sve diskoteke i ona je oborila sve rekorde u prodanim ulaznicama i ostavljenim prometima na šankovima', ističe glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Uz turbo folk se više pije

I upravo je to razlog zašto su srbijanski izvođači toliko traženi - uz turbofolk se više pije. Vlasnike klubova ne zanima tko nastupa, već ostvarena zarada. A najnovija istraživanja zapravo pokazuju da se čak 67 posto Hrvata najbolje opušta uz pop glazbu, a njih samo 21 posto uz turbofolk.

Sandra Afrika: Tko je uopće srpska folk zvijezda?

Evo u čemu Škugor vidi problem na domaćem terenu: 'Postojeća velika imena hrvatske glazbene scene svojim postojanjem i svojim okupiranjem medija, sa svojim intervjuima zatvaraju prostor novim imenima'.

No straha za domaće izvođače ipak nema jer mjesta uvijek ima za Dražena Zečića, Olivera, Gibonnija, Daleku obalu... Pogledajte i cijelu priču u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook