Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad pod Marjanom cijelog je vikenda bio obavijen festivalskim šušurom. Lidija Bačić pojasnila nam je zašto je u posljednji trenutak diskvalificirana s ovogodišnjeg festivala zabavne glazbe.


Samo dan prije završne večeri Lidija Bačić primila je vijest o diskvalifikaciji. Izbačena je iz natjecateljskog dijela Splitskog festivala. Razlog? Njezinu skladbu 'Krivi čovjek'' već je 2008. godine na jednom crnogorskom festivalu izvela srbijanska pjevačica Tijana Dapčević.

Lidija Bačić: 'Možeš pokazat nogu, al ako nemaš dobru pjesmu džaba ti sve'

Vezani članci Sandra Perković (Foto: Instagram) Sandra Perković otvorila je srce i otkrila nam neke dosad nepoznate detalje iz svog života Slika nije dostupna "AKO VAS VIDI NJEN DEČKO, NESLAVNO ĆETE ZAVRŠITI" One su fatalne i plave!

Stroga pravila festivala nalažu da pjesme ne smiju biti prethodno izvedene. 'Nismo bili točno upućeni u pravila festivala, u sami pravilnik festivala. Nekako to nitko na kraju ne čita, uvijek biraš pjesmu koja ti se sviđa. I desila se greška iza koje autor i ja u potpunosti stojimo. Bože moj, što ćemo sad, greške se događaju svima', rekla je Lidija.

Iako se po medijima špekuliralo o tome da je Lidija plagirala pjesmu, to nije istina, tvrdi pjevačica. U dogovoru s autorom pjesme, Lidija je objavila obradu iste skladbe, koju je Miro Buljan prethodno napisao za Tijanu Dapčević.

'Ovakvih je slučajeva već bilo u zadnjih 20 godina na raznim festivalima pa i šire ali se o tome nikada nije pričalo', naglašava pjevačica. Što se još događalo u Splitu, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook