Uživa u odmoru

Udovica osnivača Applea u šetnji Dubrovnikom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon što su obišli Kornate, Komižu, Hvar i Mljet, obitelj Steva Jobsa jučer je krenula u obilazak Dubrovnika.

S jahte je prvi izašli sin i kćerke informatičkog genija i inovatora, sestra, inače poznata spisateljica Mona Simpson, a tek potom u šetnju Starim gradom krenula je i njegova udovica Laurene Powell Jobs. Jedina raspoložena za izjave bila je kći Steva Jobsa iz prvog braka Lisa Brennan Jobs.

Pogledaj i ovo showbuzz Jobsova udovica Jedna od najbogatijih žena na svijetu u šetnji Dubrovnikom

Udovica Stevea Jobsa sinoć je uplovila svojom jahtom u dubrovački akvatorij, a viđena je i u šetnji starim gradom.

Jahta na kojoj obitelj provodi praznike prava je turistička atrakcija. Zbog neobičnog izgleda turisti je neprestano fotografiraju. Dugačka je gotovo 80 metara i vrijedi vrtoglavih 100 milijuna eura. Dizajn potpisuje Phillipe Starck. Inače, čuvena dizajnerska zvijezda zadužena je za izgled još jedne jako neobične jahte jednostavnog naziva A koja je u vlasništvu ruskog milijunaša Andreja Melničenka.

'S obzirom da je u pitanju Steve Jobs, vjerojatno nas ne bi trebalo iznenaditi da se svime na brodu može upravljati preko mobilnog uređaja. A, impresivno je bilo vidjeti kako se spremište za dodatne potrepštine otvara još u vožnji pa je gliser za prijevoz do starog grada bio spreman odmah nakon sidrenja', kaže Filip Dediol, pomorski agent.

Inače, informatički genij nije dočekao kraj izgradnje njegove luksuzne jahte koja je dovršena više od godinu dana nakon njegove smrti 1991. godine. Ime je dobila po Veneri, rimskoj božici ljepote i ljubavi.

Bogatstvo zgodne Laurine Powell Jobs procijenjuje se na 15 i pol milijardi dolara. Doima se sramežljivo i nenametljivo. U vrevi dubrovačke ljetne noći nije se isticala u mnoštvu turista. Inače, obitelj Steva Jobsa tek je posljednja u nizu istaknutih najbogatijih svjetskih osoba koje su ove godine prošetale Stradunom.

Pretpostavlja se da će obitelj s Dubrovnikom završiti sedmodnevni posjet Hrvatskoj.

Cijeli prilog pogledajte u In Magazinu!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene