Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zahvaljujući bračnom paru Ana- Mariji i Chrisu, hrvatske su delicije osvojile London. Od ove godine Britanci su poludjeli za slavonskim kulenom, smokvenjacima i tartufima. Donosimo priču o velikom uspjehu hrvatske gastronomije.


Na najpoznatijem londonskom Borough marketu ističe se dućan Taste Croatia. Hrvatsko-britanski bračni par, Britancima svaki dan nude našu najbolje proizvode kojih se ne bi posramila ni gastro destinacija Francuska. 'Imamo maslinovi ulje, džem od smokava, paški sir, dakle najbolje autohtone hrvatske proizvode', kaže Chris Stewart.

'To je kao bonus. Nije vam potrebno, ali lijepo je'

Vezani članci Baloni na vjetru Baloni i snažan vjetar nisu dobra kombinacija, vjetar ju je umalo otpuhao Zajednica ortodoksnih Židova u Londonu - 4 DNEVNIK.hr u epicentru pandemije: Škole ortodoksnih Židova otvorene unatoč zabranama, čuvaju ih zaštitari


Chris je upoznao Hrvaticu Ana- Mariju prije 8 godina u Londonu. Kako su željeli hrvatsku hranu približiti Britancima, u početku su počeli s malim štandom. No, danas imati svoj dućan na Borough tržnici nije mala stvar. Onamo su snimani filmovi Dnevnik Bridget Jones i Harry Potter, a kako se ovdje prodaje najbolja hrana iz cijele Europe, namirnice kupuju kulinarske zvijezde poput Jamiea Olivera.

Ana-marija Volarić objašnjava kako svaki dan dolaze Britanci i raspituju se o našoj gastronomiji. Pogledajte prilog inMagazina!
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook