Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marko Došen prvi iz svoje obitelji otišao je iz ličkog sela Oštrovca. Sada se ponovno tamo vratio nakon gotovo četiri desetljeća. To je prizvalo bolna sjećanja na dječačke godine, kako sam kaže, provedene s medvjedima!


Kako život u Oštrovcu može biti težak i nemilosrdan zna najbolje ličko dijete Marko Došen koji je od tamo pobjegao prvom prilikom. Za nas se prisjetio traumatičnih trenutaka na djetinjstvo pokraj šume.

Vezani članci Na granici (Foto: Nova TV) Kviz: Koliko znate o serijama Nove TV? Pogodite o kojoj je riječ na temelju samo jedne scene! Sanja Vejnović - 3 Lijepa glumica progovorila o neobičnim događajima na setu hit-serije: "Morali su ih stišavati zbog snimanja"

'Rođen u seocetu uz šumu, tako da sam više vremena provodio vani u šumi, da ne smetam među vukovima i medvjedima, nego s obitelji s kojom se nisam slagao, to jest, oni sa mnom, ne znam zašto', ispričao nam je Marko Došen.

Sedamsto tisuća gledatelja pratilo je jučer prvu epizodu serije Kud puklo da puklo

Najveći problem mu je ipak bio otac koji je, kaže, prema njemu bio grub, krut i nepravedan.

'Ja sam bio dežurni krivac za sve, a morao sam obavljati i poslove koji nisu primjereni djeci. Odi ulovi divlju životinju, a ja imam 3 i pol godine, odi divlju svinju, navataj žaba, odi trkni po jelena, naberi gljiva... On je izvor svih mojih nedaća, a i mojih teškoća s ljudima', priča nam Marko.

Imao je i dvije sestre, pokojnu Slavicu i Milicu, na koju je i danas posebno kivan.

'Milica je bila ta koja je odrastala u svili i kadifi uz pomoć nas. Ajde Milici promijeni pelene, podaperi je, nosi je malo po šumi da se nadiše dijete svježeg zraka, a ima 14 godina. Zbog nje je umrla i majka na porodu. Kad je vidjela što je rodila, žena se predala', nastavlja svoju tužnu priču.

A što kaže o svojoj obitelji, kćeri te što zamjera vlastitom ocu, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook