Okreće novu stranicu

Damir Kedžo spreman je za veliku promjenu u karijeri: ''Radim na nekim novim stvarima na kojima dosad nisam''

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Damir Kedžo - 8 In Magazin: Damir Kedžo - 7 In Magazin: Damir Kedžo - 6 In Magazin: Damir Kedžo - 5 In Magazin: Damir Kedžo - 4 In Magazin: Damir Kedžo - 3 In Magazin: Damir Kedžo - 2 In Magazin: Damir Kedžo - 1 In Magazin: Damir Kedžo - 9 Damir Kedžo +4 Damir Kedžo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Nakon poprilične pauze od putovanja, Damir Kedžo godinu je zaključio, ali i započeo, odlaskom na Maltu. Za svaku destinaciju se već ranije dobro pripremi pa je i ovog puta otišao znajući što želi vidjeti. Spoj različitih kultura, običaja i arhitekture Mediterana i Bliskog istoka ostavio ga je bez daha. A sada je spreman i za veliku promjenu u karijeri.

S kartom u rukama i popisom mjesta koje želi vidjeti, Damir Kedžo odlazi na baš svako svoje putovanje. A na popisu su, osim znamenitosti, uvijek i mjesta koja nije dotakla ljudska ruka, već isključivo priroda. Ovom pjevaču s otoka Krka Malta je za početak ponudila zanimljive brojke, a baš zbog tih podataka, Malta je jedna od najgušće naseljenih zemalja svijeta. Ova otočna država u Sredozemnom moru, samo je 300 km od obale Afrike, a još manje od Sicilije, zbog čega odiše nevjerojatnim spojevima kultura:

Pogledaj i ovo Damir Kedžo na Dori Nisu sve išle na Eurosong Sjećate se svih pjesama koje su pobijedile na "povratničkoj Dori"? Poslušajte ih i glasajte za najbolju!

''Spoj Bliskog istoka i Toscane, i zbilja je impozantna, i to je nekako riječ koju bi volio upotrijebiti. Pogotovo kad padne noć, kad upale svoje male fenjere. I kad zimi nema žive duše, šetati njome je predivno'', priča Damir. 

Zbog bogate povijesti, njihova kultura zanimljiv je miks talijanskog, arapskog i britanskog, a isto se može očekivati i od kuhinje te jezika:

''Cijelo vrijeme sam imao osjećaj da sam negdje na Bliskom istoku, podsjećalo su me te uličice na Jeruzalem i to onaj islamski dio. I jezik koji uopće ne razumiješ, taj neki arapski a svako malo izleti neka talijanska riječ'', priča Damir. 

Osim otoka Malte, gdje je smještena Mdina i glavni grad Valleta, nezaoblizan je i površinom manji otok Gozo:

''Gozo je mali otok sjeverno od otoka Malte, na kojem se nalaze hramovi stari preko pet tisuća i 700 godina, i to su hramovi plodnosti'', kaže Kedžo. 

Nažalost, Kedžo, kao i mnogi otkad ju je srušio olujni vjetar, nije uživo vidio jednu od najpoznatijih znamenitosti Malte - poznati Azurni prozor:

No ljepotu prirode na Malti ponudio mu je zaljev Golden Bay:

Odmor i za dušu i za tijelo, ali i trenuci za inspiraciju. Damir se po povratku gotovo odmah zaputio u studio, gdje okreće novu stranicu u karijeri:

''U studiju sam, radimo na nekim novim pjesmama, autorskim stvarima što do sada nisam radio, međutim došla je inspiracija, došle su neke pjesme. Mislim da će album nekako izaći i prije nego što sam mislio. Mislio sam početkom iduće, ali mislim da ćemo već na jesen uspjeti posložiti'', otkrio je. 

Novim pjesmama i novom albumu ipak prethode koncerti. I to oni posvećeni ljubavi i ženama. Prvi je u Opatiji:

''Centar Gervais, 12.02. koncert povodom Valentinova, a  to me posebno veseli, nikad nisam nastupao u Zadru, 08.03. dan žena, HNK Zadar'', poručio je Kedžo. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene