MOGUĆE KOMPLIKACIJE

ZBOG SILIKONA Imaju li domaće ljepotice razloga za brigu?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Doktori savjetuju - dojke se moraju kontrolirati redovito.

Playboyeva zečica i supruga Hugha Hefnera izvadila je silikonske implantate iz grudi jer su je, kako tvrdi, godinama trovali te je završila u bolnici zbog vrtoglavice, alergije i manjka energije.Koliko su implantati potencijalno opasni po zdravlje te imaju li domaće ljepotice razloga za brigu, progovorio je Zoran Žgaljardić, poznati estetski kirurg.

Pogledaj i ovo In Magazin: Željko Bebek - 5 Nezaboravno iskustvo Željko Bebek otkrio kako mu je bilo na audijenciji kod Pape Franje: "Ako netko misli da mu se neke stvari u životu neće desiti, neka bude strpljiv"

'U jednom postotku, kao i kod svakog, kao kod proteze kuka, proteze u čeljusti, mogu se dešavati komplikacije, nuspojave i u konačnici odbijanje materijala. Stvaranja seroma, recidivirajućih stvaranja tekućina, oticanje dojki isto tako je moguće jer implantat je strano tijelo koje se stavi ispod mišića, ispod žljezde'.

Bolovi u leđima i vratu, alergija na većinu namirnica, vrtoglavice, gubitak pamćenja i energije. Iako je ove simptome imala godinama nije ni mogla pretpostaviti da su krivi njezini silikoni. Kemikalije koje su polako curile iz implantata trovale su njezino tijelo, tvrdi. Doktori savjetuju - dojke se moraju kontrolirati redovito. 'Žljezda kao dojka se mora kontrolirati neovisno o implantatu jer je jedan porast karcinoma', napominje Zoran

Estetska operacija povećanja i podizanja grudi u Hrvatskoj i svijetu jedna je od najčešćih. Iako Hrvatice vole diskretno povećati obujam svojeg dekoltea, ima i onih radikalnijih slučajeva. 'Pa gledajte, možda je sada prošao trend onih većih grudi, koje su se prije tražile. Ljudi danas traže nadomjestak nečega što su imale prije pa izgubile, pa možemo reći da je trend manjih grudiju, ali da ipak lijepo izgledaju'.

Hrvatica koja se usudila progovoriti o estetskim zahvatima i priznati da je povećala grudije Maja Šuput. Smatra kako doktor treba savjetovati, a ne sve prepustiti pacijentici. ' Mislim da doktor treba bit normalan, a ne ohol za novac i treba reć 'Gle, ne možeš si ovo stavit jer češ izgledat odvratno!' Računajte da medicina gotovo ne poznaje pojam ''doživotna garancija''. Stare bi implantate s vremenom trebalo zamijeniti novima. 'Prije je bio neki stav - nakon desetak godina zamijeniti. Međutim, mi moramo znati da se organizam mijenja u odnosu na starenje, da dolazi do opuštanja tkiva, da dojke neće izgledati isto kao prvi dan', rekao je Zoran.

Mnoge poznate domaće dame česte se nađu na listama ljepotica koje su svoj dobar izgled dobile kod plastičnog kirurga pa smo odlučili istražiti koliko su imale estetskih operacija. 'Niti jednu do sada ali nikad se ne zna. Mnogi su me pitali da li mi je nos operiran, ali nisam, to je tatin nos', priznala je Mila Elegović.
'Mnogi kažu sigurno je operirala ono, ima implantate u stražnjici?! Da, da, sigurno! Sve je majka priroda!', rekla je Lidija Bačić.
Žanamari je priznala kako je imala jednu operaciju. 'I to operaciju nosa. Koja mi je bila prvenstveno funskcionalnog tipa.'

Upravo je prirodno ono što se danas smatra najpoželjnijim, kažu neka istraživanja provedena u redovima jačeg spola.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene