puno emocija

Kolege Akija Rahimovskog ispričale su nam neke od najdražih uspomena s njim: "Za neke ljude ne možeš vjerovati da i oni moraju umrijeti"

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Pero Galić Miro Ungar Sanja Doležal Jurica Pađen Denis Dumančić Edo Drakulić Alen Islamović Ivan Dečak In Magazin: Aki Rahimovski - 9 In Magazin: Aki Rahimovski - 10 +9 In Magazin: Aki Rahimovski - 11 Galerija

Brojni domaći glazbenici opraštaju se od svojeg kolege. Akija Rahimovskog neće pamtiti samo po pjesmama koje su se zauvijek utkale u živote generacija, nego i po njegovoj ljudskosti, toplini i nesebičnosti. Za In magazin ispričali su neke od svojih najdražih uspomena iz suradnje i druženja s Akijem i odali počast ovom jedinstvenom glazbeniku.

Od čovjeka čiji je glas obilježio generacije, a pjesme ostale utkane zauvijek u našim životima, opraštaju se i brojni domaći kolege.

Pogledaj i ovo Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić Hus (FOTO: Pixsell) Koliko emocija! Kiki Rahimovski nije krio suze na koncertu za Akija, jedna pjesma ga je jako dirnula: "Kako bi moj otac rekao, tako ću vam i ja..."

 

"Nijedno veliko ime nije otišlo zauvijek, to znamo, tome nas i povijest uči pa vjerujem i da će ime Akija Rahimovskog ostati zapisano jako dugo, u našim srcima i našim sjećanjima, jer zadužio nas je svojim radom, svojom neizmjernom snagom i energijom koju smo bili svjedoci vidjeti na koncertima Parnog valjka", kazao je Pero Galić iz Opće opasnosti.

 

"Hrvatska rock scena izgubila je svog najdinamičnijeg predstavnika. U svjetskim razmjerima ja bih ga usporedio s Freddijem Mercuryjem ili Mickom Jaggerom, ali ipak ima Aki pred njima jednu prednost. Od je bolje pjevao od njih ljubavne, sentimentalne, nježne, lirične pjesme", govori Miro Ungar.

"Jako mi teško pada vijest o smrti Akija Rahimovskog, pogotovo zato što smo bili dobri prijatelji i kolege. Ostat će velika praznina u našoj glazbi, umjetnosti. Aki je stvarno bio čovjek koji se davao 100 posto", kaže Ivo Amulić.

"Akija i Parni valjak pamtim kao bend svog djetinjstva, svoje mladosti i definitivno najdraži bend meni na ovim prostorima", istaknula je Sanja Doležal.

"Aki Rahimovski je bio vanserijski pjevač, neponovljiv. Mislim da takvoga pjevača više nikad nećemo imati na ovim prostorima. Ne samo da je bio vrhunski pjevač, nego je bio i vrhunski čovjek", govori Jasmin Stavros.

"Velika tišina i velika praznina. Čini mi se da smo čitav život proživjeli uz Akija i pjesme Parnog valjka", emotivan je Miroslav Rus.

"Pionir rock'n'rolla, jedan od najboljih bendovskih pjevača na ovim prostorima sigurno, poseban glas, posebna emocija i to je ono što, pored odlične glazbe koju Valjak radi, bilo posebno", kazao je Denis Dumančić iz Crvene Jabuke.

"46 godina muzike u kojoj je njegov glas posebnog timbra, energija, napetosti i tog prepoznatljivog kratkog emocionalnog tremola postao mjesto kojem ćemo se vraćati, koje će ga držat s nama dok god smo mi tu. Pjesme ostaju zauvijek njegove i naše, no tužno je što se više nećemo sresti pa ni u prolazu", govori producent i glazbeni urednik Siniša Škarica.

"Mogu reći da je Aki bio jedan od najspecifičnijih vokala na ovom prostoru i svakako cijeli život pjevač jedna zbilja velike rock grupe koja je djelovala na našim prostorima. To je veliki gubitak za cijelu scenu i hrvatsku rock glazbu", kaže Davor Gobac.

Akija je u dušu poznavao i Jurica Pađen. UZ Husa, njih su dvojica 1975. osnovali Parni Valjak.

"Pa ja sam se šokirao. Uvijek sam Akija doživljavao kao nekog to je pun energije, elana, akcije, za neke ljude ne možeš vjerovat da i oni moraju umrijet. Kao klinci smo se počeli družit i surađivat, provodili smo po 150 dana godišnje na putu kad smo osnovali Parni valjak", prisjetio se Pađen.

Frontmen Parnog valjka svojim je osebujnim vokalom i emotivnom izvedbom oduševljavo i mlade glazbenike koji su upravo u njemu vidjeli svoj uzor.

Publika ga pamti po pjesmama, a oni koji su ga poznavali i po onom najvrjednijem - bio je čovjek.

 

Dragi Aki, znamo da sada pjevaš i zabavljaš publiku na nekom boljem mjestu.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Céline Dion (Foto: Getty Images) Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) +19 Celine Dion (Foto: Getty) Celebrity Glazbena diva zbog teškog zdravstvenog stanja više ne može ustati iz kreveta, već je otkazala brojne koncerte, a upitan je i onaj u Zagrebu


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene