Glazbu i tekst napisao je fra Ivo Peran, jedan od najvećih crkvenih glazbenika.

Galerija


Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice ususret Uskrsu obradila je staru hrvatsku pjesmu.

Vezani članci Gost Dnevnika Nove TV Gari Capelli, ministar turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 ''Bez obzira na ptice zlosutnice'': Ministar Cappelli izvijestio o uskrsnim brojkama u turizmu Ilustracija: AFP Strava u Nigeriji: Policajac se automobilom zaletio u Uskrsnu povorku, poginulo 10 osoba

Glazbu i tekst napisao je fra Ivo Peran, jedan od najvećih crkvenih glazbenika. Zašto su upravo ovoj pjesmi željeli pokloniti novo ruho te što za njih znači Uskrs, ali i kakve običaje gaje, otkrili su našem Hrvoju Kroli.

"Uskrsna radost" pjesma je koja slavi najveći kršćanski blagdan. A kada se snima na seoskom imanju, onda možete očekivati da će se i životinje priključiti snimanju. No kada je sve utihnulo, ponovno smo se posvetili novoj pjesmi.

"Ovom pjesmo željeli smo zapravo podsjetiti na veličinu i značaj žrtve hrvatskih branitelja i naravno htjeli smo podsjetiti sve na njenog autora fra Ivu Perana koji je zasigurno bio jedan od najvećih crkvenih glazbenika u Hrvata", otkrio je Marko Bralić.

Videospot za pjesmu snimljen je u crkvi "Sveta mati Slobode" u Zagrebu ispred oltarnog reljefa proslave uskrslog Krista. "Na njemu se nalaze imena 15.840 imena poginulih hrvatskih branitelja. Želja nam je zapravo bila ukazati ljudima i na to da je ovo hrvatska uskrsna pjesma koju redovito izvode crkveni zborovi i pučki pjevači u našim crkvama", nastavlja Marko.

Članovi klape ističu da je danas sve drugačije i dostupnije nego nekada kada su u pitanju blagdanski običaji. Prije je samo bojenje pisanica bio izazov. "Mi smo se silno radovali sitnicama tipa jednoj pisanici koja je ovako obojana. Danas mi se čini - ljudi su se zaboravili radovati sitnicama, a ja mislim da život čine sitnice", priznaje Marko.

Mnogo se veže lijepih sjećanja i uspomena na Uskrs. A upravo je tradicija nešto što moramo i mlađim naraštajima ostaviti u naslijeđe. Na tome Marko u svojem domu uvijek izinstira.

Upravo iz tog razloga, Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice trudi se očuvati i oživjeti tradiciju na najbolji mogući način, a to je pjesmom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Nina Badrić pozirala u badiću i obožavateljima predstavila dečke koji joj rade društvo na Karibima