inMagazin

Fit trudnice

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Vjerujemo kako ste mnogo puta ostali zapanjeni kad ste u časopisima ugledali fotografije poznatih mama koje su već nekoliko tjedana ili čak dana nakon porođaja pokazale svoju vitku liniju. Kilogrami nakupljeni za vrijeme trudnoće ipak ne moraju biti noćna mora svake majke.

Donosimo vam iskustva iz trudničkih dana poznatih hrvatskih mama, ali i savjete trenera i nutricionista kako izbjeći nakupljanje suvišnih kilograma u trudnoći te brzo nakon porođaja zablistati u top formi.

Pogledaj i ovo Jasmin Stavros i Davor Garić (Foto: IN Magazin) Otvorio srce Stavros: ''Ljubovao sam s mnogim ženama, a bolji sam čovjek postao kad sam upoznao suprugu''

Hollywoodske ljepotice i svjetski poznate pjevačice koje su rodile i brzinom svjetlosti vratile zavidnu top formu uzor su mnogim majkama diljem svijeta. Odlučili smo provjeriti kakve su trudnice bile domaće poznate majke.

Scarlett Johansson postala je mama!

Glumica Ana Vilenica govori o svom trudničkom iskustvu. 'Ja sam bila dosta fit trudnica. Užasno sam se voljela kretati i osjećala sam se jako dobro. Mislim da sam imala tu sreću da sam bila trudna ljeti pa sam puno plivala.'

'Ja sam atipična trudnica, udebljala sam se samo 7 kilograma a iz rodilišta sam izašla s minus 9. Dakle, pala sam ispod svoje kilaže po izlasku iz rodilišta,' otkrila je Ivana Delač Đolo, bivša Miss Universe Hrvatske.

Trudnoću nikako ne bi smjeli uzeti kao opravdanje za obilato hranjenje, ističu stručnjaci.

'Ne može se baš reć da jedemo za dvoje ali sigurno da su povećane potrebe organizma međutim isto tako treba pametno jest. Smanjit unos šećera, smanjit unos nezdravih tekućina, orjentirat se na vodu,' kaže instruktorica fitnesa za trudnice Nana Miletić.  

Trudnica koja nema zdravstvenih poteškoća zasigurno će se puno bolje osjećati kao aktivna trudnica. Upravo je fitness za trudnice sve popularniji oblik održavanja dobre forme i za vrijeme blaženog stanja.

'Naravno da je razlika vježbamo li u prvom tromesečju ili vježbamo pred kraj trudnoće. Intenzivnost je različita,' naglasila je Nana Miletić.

Fitness aktivnosti novopečenim majkama preporučaju se 9 mjeseci nakon poroda, koliko je potrebno da se organizam vrati u prvotno stanje. No ukoliko dobijete živahnije dijete, utoliko se ne morate brinuti oko odlaska u fitness dvoranu.

Više o ovoj zanimljivoj temi pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene