ne propustite

Harem u Zagrebu - 'I ja sam super žena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Od menadžerica u londonskoj marketinškoj agenciji, preko žena u istanbulskoj palači Topkapi, do starica iz Dalmatinske zagore... 'Harem' je sve osvojio na prvu!

Četiri glumice, Petra Dugandžić, Nela Kocsis, Ecija Ojdanić i Barbara Vicković, kroz svoje uloge govore o odnosu društva i muškaraca prema ženama. Muškarci su oduvijek bili glava obitelji, društva, oni čija je zadnja. Doduše, i žene su se izborile za svoja prava, no partijarhat je i danas još uvijek prisutan u društvu.

Pogledaj i ovo Ecija Ojdanić ''ne bih se kladila...'' Ecija Ojdanić pohvalila se velikim uspjehom: ''Unatoč svima koji su govorili nemoj, ostani kod kuće...''

'Žena ima tu svoju ulogu koja je poboljšana, ali prvenstveno se od nas očekuje da budemo majke, pa tek onda sve ostalo. a s druge strane kapitalizam koji nas pritišće, da radiš, potrebne su dvije plaće u obitelji, tako da nam je sve teže', ističe Ecija Ojdanić. 'I sad i da smo sad nadjačale u određenim životnim situacijama muškarce, i onda nam sad to više ne paše. I onda bi opet bile voljene žene i bile bi male, a s druge strane bi opet bile velike i jake', ističe Petra Dugandžić koju gledamo i u hit seriji 'Stella'.

>> Harem u središtu Zagreba

Stoga su četri glumice, kroz pet različitih priča i vremena, utjelovile četiri žene i pozabavile se pitanjem patrijarhata i odnosa društva i muškaraca prema ženama. Redatelj kazališnog komada ''Harem'' je je doduše muškarac, koji je s ženama i na ovakvoj temi uživao radeći.

Sve četiri glumice tvrde sa svojim su partnerima ravnopravne. 'Stvarno me u ničemu ne koči, dapače i ja sam super žena, hoću reći da sam i domaćica i majka, i poslovna žena tako da nema se on tu više što žalit', kaže Ecija.

Ukoliko poželite s ove četiri glumice još jednom pretresti ovu temu, pogledajte ''Harem'' kazališta Moruzgva.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene