Nije lako kako se čini

Glumica za lončarskim kolom: Daliborka iz serije "Dar Mar" pokazala svoj hobi i kako je svladala osnovne tehnike

Katarina Madirazza i keramika - 7 Katarina Madirazza i keramika - 7 In Magazin 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Katarina Madirazza i keramika - 1 Katarina Madirazza i keramika - 2 Katarina Madirazza i keramika - 3 Katarina Madirazza i keramika - 4 Katarina Madirazza i keramika - 5 Katarina Madirazza i keramika - 6 Katarina Madirazza i keramika - 7 Katarina Madirazza i keramika - 8 Katarina Madirazza i keramika - 9 Katarina Madirazza i keramika - 10 +2 Katarina Madirazza i keramika - 11 Galerija

Gledajući filmove ili neke emisije, možda ste pomislili da je lako izraditi keramički predmet, no istina je znatno drugačija. Potrebno je mnogo vježbe, truda i volje, kako bi se svladala ova tehnika. U to se uvjerila i glumica Katarina Madirazza, koju posljednjih tjedana gledamo u seriji "Dar Mar". Koje je prve keramičke predmete napravila, ali i kako se snalazi za lončarskim kolom, pokazala je našoj Dijani Kardum.

Umjesto na setu, glumicu Katarinu Madirazza ovog smo puta zatekli u keramičarskom studiju. Tijekom lockdowna, odlučila je baciti se na izradu keramičkog posuđa.

Pogledaj i ovo Katarina Madirazza i keramika - 13 nova "dada" Našu lijepu glumicu u novoj sezoni hit-serije gledat ćemo u posve drugačijem izdanju, a pozitivne reakcije na promjenu imidža dobiva i iz inozemstva

"Prije je ta ljubav bila. Ja sam na putovanjima voljela skupljati keramiku i onda kako smo krenuli uređivat stan, mi smo sami napravili stol od pločica, jako je šareni stol i ne paše mi baš puno setova tanjura, htjela sam neki lijepi set i onako si razmišljam pa di ću ga nać i reko izradit ću ga sama i zapravo je tako krenulo, ja sam krenula s glinamolom jer se nisam usudila s glinom i onda malo po malo kako sam imala vremena čula sam za ovaj studio da oni peku i onda sam rekla pa nešto ću napravit pa ću donijet. Tako je počelo", izjavila je Katarina.

Proces izrade keramičkih predmeta je dug i osjetljiv. Započinje modeliranjem gline, nakon čega se predmeti suše, dekoriraju i peku te se na kraju ukrašavaju. A u svemu joj pomaže mentorica Luna.

"Sad sam nešto doma eksperimentirala s oblicima. To sam doma sama ručno radila i bojama, nešto za kuhače, neke male zdjelice, uglavnom testirala sam svašta nešto", objasnila nam je.

Sada svladava lončarsko kolo. Kada se kolo zavrti, nastaju šalice ili zdjelice iz kojih, primjerice, kava ili čaj poprimaju posve drugačiji okus.

"Lagano je, ali je i teško jer moraš biti čvrst s tom glinom, a opet nježan, zapravo je jako izazovno", priznaje glumica.

Katarina treba zasukati rukave jer prve narudžbe od prijatelja i obitelji već je davno dobila. Izrada keramike dođe joj kao predah nakon snimanja. Već je nekoliko tjedana gledamo kao Daliborku Grob u seriji "Dar Mar". I to vječno u crnom.

"Volim crnu boju, a onda me uvijek nekako potegne kad kupujem odjeću na šareno, sviđaju mi se i ta odijela i sve, tako da su mi odijela i taj look odlični", otkriva Katarina.

A obitelj Grob u nastavcima koji slijede očekuje mnogo izazovnih situacija.

"Samo mogu reći da je jako sočno, nastavite gledat, sve više i više mi se sviđa. Ne smijem puno otkrit, ali gledajte svakako", zaljučila je Katarina.

Zabavnih događaja u Dizmovu neće nedostajati, zato ne propusite pratiti seriju Dar Mar od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 na Novoj TV!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene