Vrtoglave cifre

Kao iz filma: Za maturalnu zabavu mladi Hrvati će potrošiti i do 10 tisuća kuna!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Maturalni outfit posljednjih godina sve više postaje stvar prestiža.

Pod utjecajem američkih filmova i TV serija, ono što je nekoć bilo sjetno druženje i prisjećanje najljepših trenutaka iz srednje škole, sada je jedan od najvažnijih događaja u životu. A to najviše glavobolja zadaje roditeljima koji su prisiljeni isprazniti novčanike.

Pogledaj i ovo showbuzz Odgovoril Kakva ideja - Pozvati na spoj Kate Upton! I uspjelo mu je!

Pripadnice nježnijeg spola najčešće kreću od - haljine. Dok se neke drže isključivo standardne elegancije, druge traže nešto upečatljivo. I za njih se nude rješenja. 'Imam više modu za alternativke, pin-up djevojke, rokerice, pankerice, a takve sebe teško pronalaze u ovom svijetu klasičnih dugih svečanih haljina, rekla je Branka Sovar, modna dizajnerica.

Kada su fotke s maturalne u pitanju, mnogi bi ih htjeli zaboraviti - Među njima je i glumica Julia Roberts.

Za dizajnersku će kreaciju djevojke, ili njihovi roditelji, ipak morati izdvojiti koju kunu više. 'Cijene dizajnerskih kreacija idu od nekakvih 1000-1500-2000 kn pa do preko vrtoglavih 10-ak tisuća kuna, ali najčešće cure uzimaju kreacije između tisuću i dvije', kaže Branka Sovar.

Vrtoglavom svotom mnogi će smatrati i dvije tisuće kuna, pa je dobro imati na umu da do upečatljivog oufita možete doći i kombiniranjem jednostavne haljine prihvatljive cijene s upadljivim komadom nakita. Cijene ovakvih ručno rađenih ogrlica uglavnom se kreću od 100 do 200 kn.

U računicu treba uključiti i cipele, torbicu, manikuru i pedikuru, te svečanu frizuru. Kod frizera ćete ostaviti između 100 i 300 kn, a sve se više djevojaka odlučuje i za profesionalno šminkanje.

Muška moda za maturante

Ako mislite da se dečki ne susreću s problemima, prevarili ste se. Uskladiti košulju, odijelo, kravatu ili leptir mašnu, te cipele - nije jednostavno. Naročito ako se želite zadržati unutar budžeta.

Iako neki brendovi nude akcije za maturante zahvaljujući kojima ćete potrošiti tek 700-tinjak kuna, u većini slučajeva teško ćete proći ispod 2000 kn. Malo novčano olakšanje mogu donijeti i razni sajmovi na kojima se nude popusti.

Cijelu priču pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene