Iznenadit ćete se

Kako su domaći bendovi dobili imena? Sve su nam priznali!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Članovi Letećeg Odreda, Parnog Valjka, Colonije i Mejaša našoj su ekipi otkrili tko je i kako smišljao zanimljiva imena. Tko je inspiraciju dobio iz latinskog jezika, tko je nabrajao abecedu, a tko je ime htio dati po susjedima?

'Colonia Aurelia Cibalia je latinsko ime za Vinkovce, odnosno Vinkovci su bili kolonija rimskog cara Marka Aurelija, tako da je bilo pitanje hoće li biti Colonia ili Aurelia, na kraju je ispalo Colonia i mislim da smo dobro pogodili', kaže Boris Đurđević i objašnjava ime benda Colonia.

Pogledaj i ovo In Magazin: Parni Valjak - 2 ''sigurno je čast...'' Porin za životno djelo Parnom valjku: Neumorni glazbenici slave 50 godina stvaranja!

Umjetničko ime reperice Iggy Azalee napokon razotkriveno

A kako je Parni valjak dobio ime? 'Kad je bila diskusija kako bi se mogli zvati, naš pokojni basist iz naše prve postave Zlatko Miksić Fuma, je rekao, pa kao pa ime pjesme prvi singl je parni valjak, ajmo Parni valjak, i u to vrijeme ta imena su se nosila, bila je Teška industrija, bili su Buldožeri, pa ajde. Parni valjak -tvrdo, čvrsto, glasno, veliko, mislim, bilo nam je u redu', rekao je Husein Hasanefendić.


Otprilike u isto vrijeme kad je nastao Parni Valjak, u zagrebačkoj se Dubravi osnivao još jedan veliki sastav - Prljavo Kazalište. Ime benda izabrali su jednostavnim glasovanjem na listićima papira u omiljenom kafiću. Popularni Prljavci i danas se s osmijehom prisjećaju kako je alternativa imenu Prljavo Kazalište bilo ime Zarazne bolesti.

I dok je bivši član Ramireza, Aljoša Šerić, ime svojeg novog benda Pavel, kako sam kaže, osmislio još prije nekoliko desetljeća, Hladno Pivo i Majke imena su dobili impulzivno - Hladno Pivo nakon što je bend dočekala gajba piva, uz komentar ˝ima li išta bolje od hladnog piva˝, a ime benda Majke navodno je proizašlo iz interne zezancije da su ˝dobri kao majke˝. Baruni su o svojem imenu, pak, pomno razmišljali.

Legendarni Film svoje je ime navodno dobio tako što je jedan od članova benda u sebi izgovarao abecedu, a kad su ostali rekli stop, bio je na slovu ˝F˝, stoga je Jura Stublić odabrao ime Film. Nije rijetkost ni da su u smišljanju imena sudjelovali drugi glazbenici. Onako kako je Tomislav Ivčić pomogao Barunima da izaberu svoje ime. Cijelu priču o imenima pogledajte u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene