Susret sa zvijezdom

'Kako se to izgovara, Vuika? Vuica?'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što je posljednja kolekcija Matije Vuice pobrala lovorike od hrvatske modne struke, pohvale stižu i s one strane granice. Za dizajneričina nedavnog boravka u Londonu, gdje je posjetila prijateljicu, glumicu Zrinku Cvitešić, susrela se s glumačkom ikonom.

Na dodjeli kazališnih nagrada Matiji Vujici prišla je Helen Mirren koju je fascinirao njezin dizajn.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić Ma skroz drugačija Sjećate se Zrinke Cvitešić kao plavuše s dječačkom frizurom? S ovakim imidžom ju danas teško možemo zamisliti!

'Kad smo se svi digli od stola da malo šuškamo, doslovno je Helen Mirren okrenula Zrinku i rekla 'Wow, what a dress!', a kako sam ja tamo stala upoznale me, pitala je tko ste vi, a ja sam rekla Matija Vuica. 'Kako se to izgovara, Vuika? Ne Vuica'', kaže Matija Vuica.

Ekskluzivno poslušajte novu pjesmu Alke Vuice - 'Alkina kafana'!

Helen Mirren je toliko bila zadivljena Matijinom haljinom koju je te večeri nosila Zrinka Cvitešić da je istog trenutka zapisala adresu naše dizajenirice kako bi je mogla kontaktirati. A Matija pak od tada u glavi osmišljava haljinu koja bi najbolje pristajala poznatoj Oskarovki.

'To je dama kojoj svakkao treba pokriti ruke, istaknuti struk. Divila se otvorenim leđima na Zrinki, definitivno se tu isto može napraviti i napravila bih joj dolje nešto raskošno. U ovako nećem zamišljam Helen, malo zatvorenijih leđa, malo decentniju', otkriva dizajnerica.

'I ja s moje strane moram potaknuti i obratiti joj se na mail i Zrinka preko svog pressa. Ja mislim da će se stvarno tu nešto izroditi. Zrinka mi je u tom trenutku pokazala i druge haljine i ona je to gledala. Mislim, onog trenutka kad je napravim da će se i javiti', kaže Matija.

I ostale haljine njezine posljednje kolekcije, kaže Matija, zaslužuju biti nošene na crvenom tepihu.

'Sve su ručno rađene, svaki komadić je ručno stavljan. Svi ovi detalji, ogrlice i perlice koja je svaka za sebe. Kad se skine može biti samo za sebe ili se staviti na neku haljinu', otkriva Matija.

Zrinka je već mnogo puta odjenula Matijene kreacije. A jedna od zapaženijih je ona koju je nosila na berlinskom filmskom festivalu. Ženstvena crna haljina, pak, za britansku dodjelu kazališnih nagrada pokazala se kao pun pogodak.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene