Pogledajte

Kako se kerilo i bećarilo u Slavoniji?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Za našeg se otimaju Matu, ko za prvu proljetnu salatu'- bio je samo jedan od stihova koji je nasmijao publiku na trećem po redu festivalu bećarca 'Bećarfest'.

Treći po redu festival bećarca ''Bećarfest" održan je ovog vikenda u Babinoj Gredi. Petnaest pjevačkih i tamburaških sastava pokazalo je svoju maštovitost i duhovitost u osmišljavanju originalnih deseteračkih stihova.

Pogledaj i ovo Garavi (Foto: PR) Lijepa priča iz Slavonije Oni rade na natalitetu, ne žele se iseliti iz Hrvatske, a kada zapjevaju, nema im ravnih

Šarolike teme od politike do muško ženskih odnosa nasmijale su mnogobrojnu publiku. U tekstovima su se kudili modni trendovi, ponašanje djevojaka, pa i običaj traženja partnera putem interneta. Kritizirale su se čak i punice, a mladići su se hvalili svojim ljubavnim umijećem.

Bosutski bećari pravi su romantičari!

Djevojke su za nastup odjenule najljepše nošnje svojeg kraja, a ni muškarci u kićenju nisu zaostajali. Bećarac je još 2011. godine uvršten na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine, a posao nije bio nimalo lak. Oni koji su na tom ostvarenju radili, muku su mučili da tekstove prevedu na engleski jezik i zapadnjacima objasne što je zapravo bećarac.

Kako se kerilo i bećarilo u Slavoniji, pogledajte u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene