Igraj moja Hrvatska!

Saznali smo kako je nastala najslušanija navijačka pjesma koja se mjesec dana orila bez prestanka!

Intervju sa Zaprešić boysima (Foto: IN Magazin) - 2 Intervju sa Zaprešić boysima (Foto: IN Magazin) - 2 In Magazin 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Intervju sa Zaprešić boysima (Foto: IN Magazin) - 1 +0 Intervju sa Zaprešić boysima (Foto: IN Magazin) - 2 Galerija

Zaprešić Boys na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatskoj su reprezentaciji bili 12-ti igrač. Stihovi njihovih najvijačkih himni "Srce vatreno", "Neopisivo", "Samo je jedno" ili "Igraj moja Hrvatska" mjesec dana bez prestanka, orili su se s usana svakog Hrvata.

Nema Hrvata kojem srce ne gori uz stihove "Igraj moja Hrvatska", pjesme koja je bila glazbena kulisa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i koja je punih mjesec dana bez konkurencije kraljevala na svim domaćim top ljesticama. U samo mjesec dana postojanja, na Youtubeu je pregledana više od sedam miljuna puta. Razgovarali smo s čovjekom iz Zaprešić boysa iz čijeg su pera potekli stihovi još jedne hrvatske budnice.

Pogledaj i ovo Pero Galić i Marko Novosel Strastveni navijači Opća opasnost i Zaprešić boysi u duetu, otkrili kako navijaju kad igraju vatreni: "Zamisli da čuju to sve što im izgovaramo"

"Ja ću se pohvaliti pa reći da sam vjerovao u pjesmu. Pjesma je još nastala krajem prošle godine, u 12. mjesecu, a u tekstu za press sam napisao da je jedna od boljih pjesama Zaprešić Boysa, na što se moj producent nasmijao, to uvijek veliš, a ja kažem, vidjet ćeš, vidjet ćeš ", izjavio je Marko Novosel.

Nimalo ne čudi to što su momci, čije su i ostale navijačke himne "Srce vatreno", "Samo je jedno" i "Neopisivo" do maksimuma dizale nacionalni naboj, imali čast dočekati srebrne Vatrene na glavnom zagrebačkom trgu.

"Osjećaj je bio neopisiv. Moramo zaštiti tu riječ, stvarno neopisivo. Bilo je naporno, ali bilo je zabavno i ostat će nam definitivno u sjećanju do kraja života“, otkrio je Marko.

Iako se njihove pjesme često vežu uz Hrvatsku nogometnu reprezentaciju te su mnoge već prozvane njezinim himnama, najpoznatiji dečki iz gradića pokraj Zagreba ponosno poručuju:

"Nisu naše pjesme isključivo za nogometnu reprezentaciju. Ako nas pitate po nekim prioritetima, prvo je Hrvatska kao domovina, kao država, a onda je nogmetna reprezentacija... jer smo svi bili i jesmo navijači, ali želimo da je to onda vezano i za sve ostale sportove. U biti gdje god se taj nacionalni naboj diže sa našim pjesmama"

Od kvartovskog benda, Zaprešić Boys su se u posljednjem desetljeću promaknuli u navijačke zvijezde i majstore navijačkih himni. Njihova priča započela je početkom 90-ih godina na zagrebačkim tribinama...

A kako je to točno izgledao njihov put do uspjeha, pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene