Imaju samostalnu karijeru

Kako je biti dijete slavnih u Hrvatskoj? Oni znaju!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Da jabuka ne pada daleko od stabla, često pokazuju i primjeri na hrvatskoj javnoj sceni.

Djeca poznatih roditelja nerijetko odabiru iste profesije poput svojih očeva i majki. Imena slavnih roditelja katkad su vjetar u leđa, a u nekim situacijama otežavajuća okolnost. Svoja su iskustva s našom ekipom tako podijelili Ivana Kovač, Aki Rahimovski i Mia Begović.

Pogledaj i ovo Edina Vukojević i Kristijan Rahimovski evo kako izgleda Aki Rahimovski nikad nije govorio o svojoj starijoj kćeri, poznato je i zašto, a ona je na njegovu sprovodu rasplakala sve prisutne

Oni koji su pokušali - znaju. Uspjeti na hrvatskoj javnoj sceni nije lako. Konkurencija je velika, uvjeti teški, a često je, kao i u drugim profesijama, potrebno imati nekoga tko će čvrsto stati iza cijele ideje.

VIDEO Kristijan Rahimovski ima novi hit: Poslušajte!

Zato se javne osobe, koje iza sebe imaju već etablirane roditelje, smatraju pravim sretnicima. Ipak, nije sve baš tako jednostavno. Djeci poznatih roditelja se talent u samostalnoj karijeri često neopravdano osporava pa ime oca ili majke može postati velik teret. Ivana Kovač, kći legendarnog Miše Kovača, možda je najbolji primjer za to.

'Ja sam svjesna da je on Mišo, da je on ogromna veličina, i da sam ja njegova kćer i da ću uvijek bit Mišina mala, ali neka, meni to ne smeta', kaže Ivana.

Glazbenu je karijeru započela kao pjevačica grupe Magazin, a nakon četiri godine otisnula se u samostalne vode. Ključni je savjet stigao upravo od Miše.

'Samo ako te narod prihvati, nastavi to radit. Ako ne, makni se', kaže tata Mišo.

Ivana je dokazala da jabuka ne pada daleko od stabla. Naporan je rad njezinu karijeru smjestio na uzlaznu putanju.

'Vrlo je jednostavno. Pjesma i duša. Dalje ne postoji. Ako ne prođeš s tim, nećeš proći nikako. Dakle ne vjeruje u skandale, ne vjeruje u medijske patke, on to ne priznaje. Tako me odgajao, tako funkcioniram i ja', dodaje Ivana.

I Kiki Rahimovski, sin legendarnog rockera Akija Rahimovskog, nije mogao izbjeći usporedbe sa slavnim ocem.

'Dugo, dugo vremena je trebalo da on ispliva iz te hrpe svega toga i da definitivno skine taj jedan veliki teret koji se zove Aki Rahimovski. S druge strane on uvijek kaže da je ponosan što nosi moje prezime i što sam mu otac bez daljnjega', rekao je Aki.

Njegovo desetogodišnje izbjegavanje bilo kakve veze s Parnim valjkom napokon je prekinuto. Na novoj pjesmi surađuje s Marijanom Brkićem i Berislavom Blaževićem, no dugoočekivani duet s ocem još ne planira.

'Nisam se miješao u njegov rad, nije dobio onu podršku popularnog oca da se mora vrtiti na radiju ili ne znam da bude u novinama. Jednostavno i ja nemam tu podršku vjerujte mi. Ali ovo što je sad napravio s ekipom ljudi koji rade kod njega definitivno je na dobrom putu da dokaže da je on Kiki Rahimovski', dodaje.

A na dobrom je putu i Maja Lena Lopatny, kći glumice Mije Begović. Na svoju sve uspješniju mezimicu, majka je iznimno ponosna.
'Već kad je bila na baletu svi su govorili da ona ima taj faktor X. Faktor X u smislu da kad se god pojavila plijenila je pozornost i prije nego što se pojavila i na sceni. A kad na sceni su nekako uvijek komentirali tu malu crvenu', kaže Mia.

Iako su vrlo dobre prijateljice, Maja Lena se, kaže, karakterno razlikuje od svoje majke. Mia joj svoj odabir karijere nikad nije nametala.

Nekako sam uvijek htjela da ona bude svoja osoba. Ne sa autoritetom i ucjenama ili hladnoćom da stvorim svoju projekciju svoje kćeri, već da se ona izbori, da bude svoja', dodaje Mia.

Glazbenim su vodama, poput poznatih roditelja, krenuli i Ivan te Hana Huljić. Maja Šuput je karijeru započela kao kći poznatog glazbenog menadžera Borisa Šuputa, a talent legendarnih roditelja naslijedio je i Matija Dedić. Hoće li i njihove karijere dočekati legendarni status, tek treba vidjeti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene