Otvorio dušu

Stublić objasnio zašto više ne izvodi "E, moj druže beogradski" i zašto se nikad nije oženio

Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Koncertom u Zagrebu 3. studenog Jura Stublić proslavit će četrdeset godina otkako je napisao svoju prvu pjesmu.

Dobre vibracije 3. studenog ispunit će zagrebačku Tvornicu kulture. Jura Stublić i njegov Film s publikom će proslaviti 40 godina, otkad je jedan od najvećih hrvatskih rock autora napisao svoju prvu pjesmu "Dijete ulice". U njoj je opisao mučnu situaciju u kojoj se davnih dana našao:

Pogledaj i ovo showbuzz Intervju VELIKO PRIZNANJE Zašto se nikada nije ženio i žali li za djecom?

"Ja sam htio ući sa svojim društvom i djevojkom u koju sam bio zaljubljen u jedan klub, ali me redari nisu pustili. Ekipa je ušla, ušla je djevojka u koju sam bio zaljubljen što je meni bila užasna frustracija jer sam mislio možda joj se nekao približim i nije mi preostalo ništa nego da pješice krenem kući... .", priča nam glazbenik. 

Kad je Jurinu prvu pjesmu čuo Johnny Štulić, odlučio ga je pozvati u svoju Azru:

"Ja sam u prvoj postavi Azre bio pjevač. Vi stvarno ne možete zamisliti koliko je to bila velika stvar. Tada na jesen je Azra krenula na svoju prvu turneju'', prisjeća se i dodaje kako je prošlo 40 godina i od te turneje te da će tome u čast odsvirati i jednu Azrinu pjesmu. 

Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na repertoaru će se naći i dio Jurina domoljubnog opusa. Odsvirat će svoj Bili cvitak, ali ne i ''E moj druže beogradski''. 

"Ne izvodim više uživo "E moj druže Beogradski" jer zapravo mislim da ljudi uopće ne razumiju, to jest nisu razumjeli tu moju pjesmu. Pjesma se zove E moj druže beogradski, ali ona uopće ne govori o mojim prijateljima." Moji prijatelji u Beogradu su svi sudjelovali u demonstracijama i pisali pjesme protiv rata, vozili se po Beogradu na kamionima i svirali antiratne pjesme i protestirali i bili i u opasnosti da budu od tadašnjeg režima i proganjani, ali to njih nije smelo. I hvala im na tome i neću nikako da ispadne da su oni bili loši!", objašnjava nam Stublić. 

No ovo nije jedina pjesma koja je Juri stvorila problem. Prva postava njegova Filma ni za živu glavu nije htjela izvoditi jedan od njegovih najvećih hitova "Sjećam se prvog poljupca".

''Jer su smtrali da je previše ljigava. Da je prekomercijalna, a oni su više željeli da budemo veliki, ozbiljni umjetnici...'', prisjeća se.

Glavobolju su mu često zadavale i pripadnice ljepšeg spola, a evo i razloga zašto do današnjih dana nikad nije uplovio u bračnu luku:

"Zaljubljivao sam se u zmajeve! Bile su vrlo zgodne i dominantnije, a ja sam bio samo osjećajni pjesnik, tako da ja nisam imao šanse. Žene po nekim sterotipima barem kod nas očekuju da muškarac bude jači i dominantniji, a kod mene je bilo obrnuto", govori. 

Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Koncert Jure Stublića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Njegova pak vjerna publika već godinama očekuje da Jura i Film objave neku novu pjesmu. No Jura i dalje fura svoj film:

"Možda nikad nećemo izdati i snimiti novu pjesmu, ali i nadalje pišem pjesme i mi izvodimo nove pjesme, samo se to može čuti samo na koncertima. Tako ako vas zanimaju moje nove pjesme morate doći na koncert !", poručio je. 

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene