Nekada je Josip Grabovac bio barmen, a sada ga krasi titula prvog hrvatskog modnog blogera. Ove je godine uvršten među 100 najčitanijih modnih blogera na svijetu.

Galerija


Prije samo tri godine Josip Grabovac upustio se u životnu avanturu - počeo je pisati blog s namjerom da postane najbolji hrvatski muški modni bloger. "Uvijek sam nekako pratio televiziju, modne časopise, ali prije svega ja sam profesionalni barmen. Moj posao kao barmen isto je imao veze s modom. Jednostavno sam odlučio probati i u kratkom periodu postigao sam jako velik uspjeh", govori Josip.

Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 3
Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 1

Vezani članci Cipele KVIZ: Provjerite možete li prepoznati skupe cipele: Koje koštaju 100, a koje 1000 kuna? Staro u novo Kupuje jeftinu, staru odjeću i pretvara je poslasticu za svačiji stil, pogledajte prekrasne rezultate

I to kakav uspjeh! Ove je godine uvršten među 100 najčitanijih modnih blogera na svijetu, čime je potvrdio kako se upornost uistinu isplati. "Ako se želite baš profesionalno baviti ovim, trebate uložiti u dobar mobitel, u dobru kameru. Isto tako, u početku vam se neće javiti dosta tih brendova. Sam sebi moraš platiti putovanje i hotel da napraviš neku priču i da dokažeš ljudima da ti to znaš i možeš", kaže bloger.

Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 3
Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 1

Surađivao je s mnogim svjetskim modnim brendovima i stekao nevjerojatna iskustva. Posao ga je vodio na različite strane svijeta, a Italija mu je novi dom, iako bi se jednom želio vratiti kući. "Otišao sam iz svoje zemlje, ali zašto ja svoj posao ne bih radio ovdje - još uvijek je u Hrvatskoj to tabu-tema. Puno grešaka rade hrvatski mediji, pojedini koji daju prostora osobama koji ne mogu ništa dati, a osobe koje imaju težinu svojih priča, svoga posla, ostavljaju sa strane", ističe Josip.

Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 3
Josip Grabovac (FOTO: Instagram) - 3

Ovaj Širokobriježanin iznova se rado vraća u rodnu Hercegovinu jer ondje živi i njegova kći Sara, zbog koje, kako kaže, i radi sve što radi. "Ona je moj svijet, centar moga svijeta, osoba koja mi daje veliku podršku, ona je moj vjetar u leđa i za nju ovo sve radim da bi danas-sutra rekla: 'Ovo je moj tata'", zaključuje Josip.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.