Treba stati na loptu

Je li napokon odzvonilo fotošopu? Zvijezde stale u obranu svojih oblina i prirodne ljepote!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Photoshop, ilustracija Photoshop, ilustracija Photoshop, ilustracija +0 Photoshop, ilustracija Galerija

Tek nekoliko klikova mišem i izbrisano je deset godina s vašeg lica, opušteni trbuh nakon trudnoće ili izdajničke nakupine celulita. No zvijezde su se pobunile protiv nerealnih fotografija, na kojima se i one katkad teško prepoznaju.

Realna slika ženskog tijela gotovo je u potpunosti zamućena trenutačno najpopularnijim alatom modne industrije - fotošopom. No čini se da je tom trendu došao kraj. Protiv ''popravljanja nedostataka'' na fotografijama pobunile su se brojne svjetske zvijezde.

Pogledaj i ovo Antonija Šola kao Lady Gaga, TLZP "jači nego moj!" Enis Bešlagić nije se uspio suzdržati od komentara na račun jednog dijela njenog tijela, vidite li što mu je privuklo pažnju?

''Mi u modnoj industriji često smo svjesni toga. I ja se zgražam nad tim, ljudi se retuširaju do te mjere da vidite nekog na slici, sretnete ga uživo i ne prepoznate ga. Kome to ide u prilog?'' govori modni dizajner Ivan Friščić. 

''Ako je nešto malo, u redu, a ne da ženama skidaš rebra. Ne znam što radiš ženama koje već izgledaju genijalno i savršeno, ali na nekome neke cakice, to je u redu, s tim da je ovo sve predaleko otišlo'', smatra Ana Begić Tahiri. 

Svoje mišljenje ima i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. 

''Ja sam veliki protivnik svega što nije prirodno. Dobro, neki manji zahvat ako je osoba nezadovoljna, ali fotošop zaista ne volim, u mome poslu čak nije poželjan'', kaže. 

Fotografi većinom nisu ljubitelji fotošopa, priznaje nam John Pavilsh, pred čijim objektivom zvijezde obožavaju pozirati.

No često o doradi fotografija ne odlučuju ni fotografi, a ni poznate osobe na njima.

''Često radim komercijalna snimanja i onda je klijent taj koji odlučuje o količini obrade, postoji puno slučajeva kada se fotografije vraćaju, daj još malo, ovo je preveliko, ovo nije'', objašnjava. 

Dodamo li fotošopu i suvremena dostignuća estetske kirurgije, teško je zaboraviti da savršenstvo ne postoji.

''Pomlađivanjem lica gdje pomaknemo sat starenja deset, petnaest godina unazad eliminacijom trbuha, liposukcija, kapci, podočnjaci...'', kaže Siniša Glumičić.

U današnjoj kulturi pritisak za idealnim izgledom podjednako utječe na oba spola.

Nerealni standardi ljepote loše utječu na mlade ljude, koji pod pritiskom savršenih idola, teže nečemu što je nedostižno i što ustvari i ne postoji, već je tek plod vještog baratanja kompjuterskim programom.

''Ne postoje ti strukovi, ne postoje takve obline, ne postoje takve stražnjice. Mislim da bismo stvarno trebali stati na loptu i razmisliti kakvu poruku šaljemo svim time'', govori dizajner Ivan Friščić. 

Sve to dovodi do toga da je na pitanje - što je uopće ljepota - odgovoriti teže nego ikada. No želite li na fotografijama ispasti lijepo, tajna nije nužno fotošop, a što jest, zna dr. sc. Ivana Nola, a njezine savjete možete pogledati u videu. 

Radite na tome da budete što zadovoljniji sobom i ne zaboravite - nitko nije savršen. I zviijezde su samo obični ljudi, a u njihovim nastojanjima da ih se na fotografijama pokazuje u stvarnom svjetlu svakako ih treba podržati.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Christopher Atkins (Foto: Profimedia) Christopher Atkins (Foto: Profimedia) +2 Christopher Atkins (Foto: Instagram) Nekad i sad Evo kako danas izgleda plavokosi ljepotan koji je sablaznio javnost razgolićenim scenama u hit-filmu iz 80-ih godina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene