Nomen est omen

Milu Vasića, Željka Houdea i Nicolasa Kima Copolu danas znamo po drugim imenima, evo zašto su ih mijenjali

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Neobična prava imena slavnih - 10 Neobična prava imena slavnih - 11 Neobična prava imena slavnih - 12 Neobična prava imena slavnih - 13 Neobična prava imena slavnih - 14 Neobična prava imena slavnih - 15 Neobična prava imena slavnih - 16 Neobična prava imena slavnih - 1 Neobična prava imena slavnih - 2 Neobična prava imena slavnih - 4 +2 Neobična prava imena slavnih - 5 Galerija

Dati ime djetetu nije jednostavna stvar. Stara latinska poslovica kaže: Nomen est omen, odnosno u imenu se krije važna karakteristika onog tko ga nosi. No što se događa ako vam u rodni list upišu pogrešno ime ili vam se ono koje nosite ne sviđa? U svijetu showbizza stvari se dodatno kompliciraju. Maja Perica istažila je za IN Magazin koje su zvijezde završile s pogrešnim imenom, koje su ga promijenile, a koje su, unatoč nagovaranju, ostale pri svojem.

Jedna od najpoznatijih voditeljica u povijesti televizije zapravo se zove Orpah, iako je svi znaju pod imenom Oprah. Nezina obitelj željela joj je dati biblijsko ime, te su ga izabrali iz Knjige postanka, no budući da nitko u obitelji nije znao kako se piše ideja je pala u vodu. Orpah je tako ostala samo na rodnom listu.

Pogledaj i ovo Jasmin Stavros - 2 Detalji posljednjeg ispraćaja Jasmin Stavros često je hodočastio i nikada nije krio da je u vjeri pronašao spas: "Bog ima svoj plan dokad će to biti"

No, mnogo je slavnih osoba kojima se nije svidjelo vlastito ime pa su ga promijenili. Znate li primjerice tko je Peter Gene Hernandez? Zapravo se iza toga krije Bruno Mars, što je u slučaju pop zvijezde znatno privlačnije. Isto je napravila i pjevačica Katy Perry, pravog imena Katheryn Hudson. Pop pjevačica odlučila je uzeti majčino prezime, kako ju ne bi brkali s glumicom Kate Hudson.

Ime su promijenile i brojne domaće zvijezde. Milo Vasić postao je Jasmin stavros, tom je promjenom slomio srce majci koja ga nikad nije oslovila imanom Jasmin. No, ime se zadržalo u obitelji jer je popularni pjevač upravo to ime dao svom sinu, a i unuk se zove upravo djedovim pravim imenom.

"Kako ti se majka zove? Jasna, aha zoveš se Jasmin imaš grčki nos, podrijetlo iz Grčke i ja velim bit ću Stavros Jasmin Stavros", ispričao je popularni pjevač.

Pjesmi "Radio Ga Ga" Lady Gaga može zahvaliti nastanak dopadljivog imena. Naime glazbeni producent Rob Fusari njezin je vokal usporedio s Fredijem, taj bi pjevao Radio Ga, Ga kad god bi ušla u studio. Prilikom jednog dopisivanja autocorect je ispravio Radio u Lady i zvijezda je rođena.

Kada je počinjao karijeru nije bilo mobitela, a krivo ispisano ime, pravdao je na prilično zanimljiv način.

"Kad sam boravio u Parizu onda mi je u putovnici pisalo Ibrahim, a meni piše Ibrica. Onda sam morao uzimati svoje ploče i dolaziti na poštu da dokažem da sam ja i onda sam Ibrica", otkrio je glazbenik.

A posve slučajno ime je promijenio i Jacques Houdek.

"Moje pravo ime je Željko Houdek promjenjeno u Jacques, moja susjeda je pitala zakaj se to nebi zvao tako", otkrio je Jacques.

No, neke zvijezde ne mjenjaju ime samo kako bi bolje zvučalo, ponekad to čine jer ne žele da se zna tko je njihova obitelj. Nicolas Cage jedan je od njih. Glumac je rođen kao Nicolas Kim Copola. Da, tako je Copola, kao Francis Ford Copola. I upravo je zato promijenio ime, kako bi se distancirao id poznatog ujaka i stekao vlastitu slavu, bez etikete nećak.

A ima i onih za koje na prvu znate da su promijenili ime. Vin Diesel, budimo realni zvuči predobro da bi bilo istinito. No, kad radite kao izbacivač u New Yorku, preuzimanje lažnog imena je uobičajeno. Tako je Vin skraćeno od Vincent, a Diesel je nadimak koji su mu dali prijatelji, rekavši mu da radi na dizel gorivo.

Konačno, posebno treba spomenuti Leonarda DiCaprija. Možda mislite da je njegovo ime previše lijepo da bi bilo stvarno, ali tu griješite. U dobi od 10 godina njegov agent savjetovao mu je da promijeni ime u američkiju verziju Lenny Williams. Kao što ste mogli pretpostaviti, nije prihvatio savjet i nije pogriješio.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice +6 In Magazin: Hrvatske trudnice inMagazin Domaće ljepotice kao trudnice: Maja je poletna i s trbuhom do zuba, Žanamari je dobila 35 kilograma, a Nives ćete teško prepoznati!

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene