Jane Birkin bila je utjelovljenje it djevojke. Karizmatična, lijepa, sa smislom za modu, kontroverzna. Uza sve, živjela je ludu ljubav sa Sergeom Gainsbourgom.

Galerija


Kada je osamdesetih nastala torbica naziva Birkin, malo tko mogao je očekivati da će taj ručno izrađeni modni dodatak postati statusni simbol, jedan od najtraženijih, pa čak i najskupljih modela na svijetu. Razgovarali smo s francuskom pjevačicom i glumicom Jane Birkin. Ona je zaslužna za njezino nastajanje i prema njoj je slavna torbica dobila ime. Jane nam je otkrila zbog koje je pjesme gotovo završila u zatvoru, zašto se bacila u rijeku, iako nije znala plivati, te zbog čega ima tek jednu birkinicu.

"Čekala sam da ova postane rabljena i istrošena, tad je lijepa", rekla je Birkin. Prisjetila se burnog života s partnerom Sergeom Gainsbourgom, s kojim je surađivala i poslovno, a najpoznatiji rezultat suradnje svakako je singl "Je T'aime... Moi Non Plus". Smatrali su se jednim od najpoznatijih parova 60-ih i 70-ih. Njihova burna i luda ljubav znala je nekad završiti i pitom u lice, kao onom koju je Jane bacila Sergeu u lice nasred restorana.

"Ustao je vrlo dostojanstveno. Nisu ga gluposti mogle omesti. Otišao je prema vratima, a komadi pite padali su s njega. Vidjela sam ga na stubama i skočila sam u Seineu. A nisam znala plivati, struja me vrtjela ukrug", prisjetila se Jane. Na kraju su je izvlačili vatrogasci. Serge joj je oprostio sve. Prisjetila se i povijesnog trenutka, onog kada je upoznala Jeana Louisa Dumasa. Legendarnu torbu nazvao je po Jane, rodila se slavna birkinica. Što je još Jane otkrila, pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Jane Birkin (Foto: Profimedia)
Jane Birkin (Foto: Profimedia)