Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle osvajaju svjetsko tržište, a njihove nastupe najavljuje i BBC.


Njega katkad smatraju kontroverznim članom, kontroverzne riječke rock grupe Let 3, a ona je pjevačica benda Stampedo, poznata i po osebujnom stilu odijevanja. Oni su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević - neobičan par, životni i glazbeni partneri koji svojom filmskom i kazališnom glazbom osvajaju Europu. Danas putuju na nastup u Veliku Britaniju, a zanimljivi su i BBC-ju.

Vezani članci In Magazin: Chef Bruno Vokal Najbolji je mladi chef u državi i svjetske zvijezde vole njegovu hranu, a otkrio je koga se posebno sjeća Emotivna nova pjesma Jasne Zlokić - 9 Jasna Zlokić otkrila kako se nosi s time što Meri Cetinić mnogi pogrešno nazivaju "skitnicom"

"I tamo su nas najavili. Mrle se usrećio i vikao "Mi smo na BBC-ju", govori Ivanka. Izabrali su ih u konkurenciji autora iz nekoliko europskih zemalja. Publika će ondje svirati s njima, dok će Ivanka dirigirati. "Bilo mi je slabo,al bila sam i uzbuđena. Mrle je već naviknuo na dirigentska pokazivanja", šali se Ivanka.

A biti i privatan i poslovan partner, nimalo nije idilično, kažu nam. "Prepoznali smo se autorski i to je prekrasno, ali je koma da je uz tebe partner koji je ambiciozniji tebe i kreativniji na neki način. Onda sjedneš malo, odmoriš, pričaš na prozoru i on dođe i pita "Što radiš? Zašto si kući? Odmaraš se?" i onda ja kažem "Pa kući sam, bili smo šest sati na probi, odmaram", a on kaže "nemamo mi vremena za to", prepričava Mazurkijević.

Trenutačno rade predstavu Alisa u zemlji čudesa u ZKM-u. A za Mrlu Ivanka kaže kako je mnogo ambiciozniji i uspješniji od nje te nikada ne prestaje raditi."To je malo problem jer radno vrijeme nekim ljudima završi, a meni s njim nikada ne završi", kaže Ivanka. A i njihova zajednička šestogodišnja kći Eva pleše kako oni sviraju. "Ona je s nama dok radimo trćkara, gleda, sluša i njegova druga kćer koja nas posjećuje. Tako da smo mi puno više od ostalih roditelja s njima, nije da dođemo kući u 6", govore.

Njihova kći nije još svjesna glazbenih karijera svojih roditelja. "U Spomenaru često piše da joj je najdraža pjevačica Katy Perry i onda joj ja kažem "Briši to, pa mama ti je valjda najdraža", kaže Ivanka. "Neki dan me pitala zašto ti imaš jedan spot, a Katy ih ima 50. Rekla sam joj da to nije istina, da ih ja imam dvadesetak, a ona mi na to kaže "da, ali nisu kao od Katy", prisjeća se pjevačica.

Oboje su neobični, Mrle katkad i malo više za obične ljude."Imamo problem kad dođemo na intervjue jer se ljudi boje da će se on skinuti. Stvar je u tome da za to moraš imati razlog. Ako ga nemaš i mene bi se bilo sram skinuti i trčati po cesti", kažu. Tijekom ovog intervjua, možemo potvrditi, nitko se nije završio gol.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.