Kao i mnogi, i voditeljica Irina Čulinović mislila je da se melanom događa nekom drugom. No dogodio joj se. Jasno se sjeća kako je primila dijagnozu. Kako bi osvijestila druge, s nama je podijelila svoju priču.

Galerija


''To je bio madež jako svjetao, ni po čemu poseban, a ja ga nisam ni primjećivala, jedino što sam primjećivala da se on malo povećao s godinama'', krenula je s pričom voditeljica Irina Čulinović koja na pregled nije otišla zbog madeža, već alergijske reakcije.

Vezani članci Irina Čulinović (Foto: PR) Progovorila o ljubavi: Nacrtala muškarca svog života, a onda se on pojavio Irina Čulinović i Dorijan Elezović (Foto: DNEVNIK.hr) Dorijan i Irina o projektu zbog kojeg su i plakali i smijali se: "Izašla sam van i plakala 10 minuta"

Spomenuti madež, mislila je, samo je slučajno bio na istom području. Irina Čulinović još i danas se jasno sjeća trenutka kad je prije osam godina doznala svoju dijagnozu - melanom kože.

Irina Čulinović (Foto: DNEVNIK.hr)
Irina Čulinović (Foto: PR) Foto: PR

''Stvarno mi je šumilo u glavi, u tom trenutku se nisam mogla sastavit, prvo melanom, pa ja, znači sad smo u nekoj vezi, i onda sve što sam ikad znala o melanomu sam počela kopat po glavi da se prisjetim što to zapravo znači. Jako ružan osjećaj'', prepričava Irina.

Srećom, prva dobra vijest na koju je naišla bila je da je melanom ''in situ'', odnosno u početnoj, rješivoj fazi. Kirurški ga je otklonila.

Irina Čulinović (Foto: DNEVNIK.hr)
Irina Čulinović (FOTO: Zarko Basic/PIXSELL)

''Prvu godinu sam provela jako puno kod liječnika jer su svaki madež tretirali suspektnim, i vadili su ih i slali na biopsiju. Na moju sreću ni jedan drugi osim tog jednog nije bio na biopsiji pozitivan'', otvorena je voditeljica.

Nemojte čekati da se loša vijest dogodi, već djelujte odmah. Pravila svi već znamo - izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 17 sati, mažite se zaštitnim faktorima, zaštitite se odjećom i šeširom. Zašto ste toliko lijeni ovih pravila zaista držati za svoje dobro?

Irina Čulinović (Foto: DNEVNIK.hr)
Irina Čulinović (Foto: DNEVNIK.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Što je još otkrila Irina pogledajte u video prilogu. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.