Rijetko se koja revija među poznatima s takvim nestrpljenjem iščekuje kao ona dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Kreatorica je to koja je svojim dizajnom pronašla put do srca estradnih zvijezda, sportašica, poslovnih žena, pa i političkog vrha. Uoči velike revije priznala nam je da se pomalo odmiče od romantike i počinje graditi snažnu ženu.

Galerija


U godini kada su "kockice" na dresovima naših nogometaša obilježile trenutke najvećeg nacionalnog ponosa i sreće, Aleksandra Dojčinović svoju šestu samostalnu reviju odlučila je smjestiti upravo u zgradu koju nazivaju "Kockica".

''Ajmo pričati o tome da imamo u raznim zagrebačkim kvartovima prekrasne zgrade koje su između ostalog i spomenici kulture, a da to ljudi možda i ne znaju i prođu pokraj njih, ne zastanu, ne pogledaju'', govori dizajnerica. 

Industrijski interijer kultne Kockice poslužit će kao odlična kulisa za kolekciju inspiriranu suprotnostima.

''Ovom kolekcijom koja će biti malo futuristička, malo slobodna, možda prdstavlja jednu snažnu ženu, pomalo se odmičem od te romantike i idem prema nekoj snažnijoj ženi'', najavljuje svoju novu kolekciju. 

Aleksandrine kreacije nalaze put do srca uistinu širokog kruga obožavateljica - od estradnih zvijezda i sportašica do političkog vrha.

''Mislim da je razlog tome što sam ja vrlo jednostavna osoba, sa mnom se možeš sve dogovoriti u jednom telefonskom pozivu koji traje dvije minute. Ako ti treba haljina za neka događanja, znaš da ću ja to riješiti u pet minuta, da će se haljina naručiti, da će sve biti na vrijeme, a ljudima je danas vrijeme sve i sigurnost im je sve. Moraju biti sigurni da će im dizajner skojim rade isporučiti što im treba'', smatra Aleks. 

Njezine kreacije rado bira i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, čiji stil nije prošao nezamijećeno na obilježavanju stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata u Parizu.

''Predsjednica je kao i inače elegantna, u zadnje vrijeme vidimo da lijepo bira odjevne komade pa je logično da je zamijećena i na svjetskoj sceni'', komentira Aleksandra. 

Dizajnerica će sad predstaviti kolekciju za proljeće/ljeto 2019., a it komadi te sezone biti će bodiji i haljine prekriveni šljokicama.

''Šljokice će se i dalje provlačiti, iduće godine će se nositi puno printanih uzoraka. Ove zime su to nekakvi životinjski uzorci koji će se iduće ljeto pretvoriti u možda nekakve vesele cvijetne uzorke, vesele zelene uzorke, nosit će se dosta palmi i ptica'', predviđa. 

Zanimljivo je i to kako će se idućeg ljeta nositi zagasiti tonovi, no nećemo otkriti sve kako bi uzvanike na reviji 20. studenog, dizajnerica još jednom iznenadila svojom neiscrpnom maštom i talentom.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu IN magazina. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Koja je glumica početkom 2000-ih krala odjeću, a koje su se pjevačice poljubile u usta?

˝Ništa ljubav samo seks˝: Škakljiva predstava u režiji Renea Bitorajca!

Bivša misica blista nakon razvoda: Ivana Delač zablistala u žutoj, uskoj haljini