Sve je češća i popularnija njegova upotreba, no nekako se slavne dame još uvijek srame priznati da ponekad fileri jako dobro osvježe lice. Ipak, jedna je otvoreno otkrila....


Hijaluronski fileri danas su jedan od najpopularnijih estetskih tretmana za korekciju podočnjaka, obraza, bora i usana. Njihova popularnost je tolika, barem u SAD-u, da se smatraju osobnom higijenom. Trend je, pak, zahvatio već i Hrvatsku.

Vezani članci Fabijan Pavao Medvešek i Karla Abramović Ne otkriva puno, ali čini se da se u Fabijanovom privatnom životu štošta lijepog događa: "Veselim se nekim velikim stvarima" Ashley Colburn i Bojan Jambrošić - 7 Što to sve povezuje Amerikanku Ashley Colburn i Bojana Jambrošića, koji su jednostavno kliknuli na prvu?

Pune usne mnogima su ideal ljepote. A, u posljednje vrijeme najviše se piše o onima Kylie Jenner. Na početku je ova reality zvijezda svoje obožavatelje uvjeravala kako su one tek proizvod njezine linije šminke, a blogerice su na ovu temu išle i korak dalje. Internetom su se počeli širiti savjeti kako dobiti toliko željeni dodatni volumen usana. No ova starleta iz obitelji Kardashian-Jenner ipak je priznala da su za izgled njezinih usana zaslužni hijaluronski fileri.

Fotografije usana poznatih osoba mogu poslužiti tek kao smjernice. Ines Preindl koja je bila nezadovoljna gornjom usnicom, filerima je htjela postići tek sklad lica. "Ne želiš da se to jako vidi, ja sam poslovna žena. Ne želim izgledati kao starleta. Želim da to izgleda prirodno, svježe i mladenački. I to sam dobila", priča Preindl.

Ova je neinvazivna metoda već odavno prisutna u Hollywodu, koji je poznat i kao velika industrija ljepote. Cilj je ovih zahvata da lice izgleda što prirodnije, no neke su zvijezde pretjerale s korištenjem filera. Na ovom su popisu Meg Ryan, Rene Zellweger, Melanie Griffith, Liza Minnelli, Madonna.

"Ideal ljepote je u očima promatrača. Mislim da je najviše do onoga koji gleda. Ako se mene osobno pita, bilo kakva pretjerivanja definitivno nisu ljepota", rekla je pjevačica Ivana Marić. Iako se estetskim zahvatima s hijaluronom podvrgavaju žene, sve češći korisnici su i muškarci. Neinvazivnost tretmana i dostupnost filera zaslužne su za njihovu popularnost, no omogućavaju i njihovu zlouporabu. Najveći problem je nestručno apliciranje osoba koje nisu za to kvalificirane. Stoga, pripazite. Što smo još otkrili, pogledajte u prilogu IN magazina.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.