Hrvati pjevaju u Srbiji

Iako ju je nastup u Crnoj Gori stajao titule kraljice Torcide, ona sad sprema koncert u Beogradu!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zbog Terezina gostovanja u Beogradu pjevačicu je tijekom koncerta na Poljudu, održanom u znak sjećanja na Vinka Cocu, izviždala masa od nekoliko tisuća ljudi. Taj je događaj još jednom u središte zanimanja doveo gostovanja hrvatskih glazbenika u Srbiji.

O proživljenoj neugodnosti zasad ne želi javno govoriti, a u telefonskom nam je razgovoru rekla kako ovo što trenutačno proživljava ne bi poželjela ni najgorem neprijatelju. Istovremeno se šuška kako koncerte u Srbiji, nakon punih 25 godina, sprema Doris Dragović, koju je svojevremeno nastup u Crnoj Gori stajao titule Kraljice Torcide. Pokušali smo doznati zašto se pojedinim izvođačima nastupi u Srbiji posebno zamjeraju.

>> VIDEO - Izviždali pjevačicu na Poljudu i vikali joj: 'Prodana dušo!'

Pogledaj i ovo Antonija Čerkez jedan od favorita za pobjedu Hrvatica u hit-srpskom showu otpjevala pjesmu koja je bilo pravo iznenađenje, ovako su je komentirale Marija Šerifović i Ceca!

Splićani su javno tijekom koncerta u čast Vinku Coci negodovali zbog Terezinog nasupa u Beogradu te su je izviždali na Poljudu.

Ni deset dana kasnije Tereza o proživljenom nema snage govoriti. Ponavlja kako to što joj se događa ne bi poželjela ni najvećem neprijatelju.

'Ne želim nikakav komentar dati, zaklela sam se sama sebi!', rekla je kratko za inMagazin.

Čini se kako javnost nije zaboravila Terezine tvrdnje kako u Srbiji nikad neće zapjevati.

'Ja mislim da je tu problem, ta jedna njezina rečenica koja je par dana ranije izašla u javnost gdje je ona rekla, ako je to istina, da će ona preći živjeti u Beograd - da se njoj strašno sviđa srpski kajmak', komentirao je glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Situacija s Terezom još jednom je aktualizirala pitanje nastupa hrvatskih pjevača u Srbiji. Vjerojatno je događaj s Poljuda zaslužan za to da je na naslovnice dospjela vijest o nastupima Doris Dragović pred srbijanskom publikom. Doris Dragović pjevat će u Beogradu! - udarni je naslov kako domaćih tako i regionalih tiskovina. Njezini nastupi uopće nisu sporti za pjevačicinog menadžera koji ističe kako Doris nikad nije izjavila da neće nastupati u Srbiji.

'To mi je smiješno i glupo komentirati, tko god zna gospođu Doris zna i da to ne bi izjavila', tvrdi Ključe.

No, Alen Ključe potvrđuje srbijanske nastupe Doris Dragović za koje u Srbiji odavna postoji veliki interes.

Iako su neki glazbenici svojevremeno tvrdili da neće gažirati po Srbiji imaju pravo na promjenu mišljenja tvrdi bivši estradni menadžer.

'Meni je normalno da oni tako danas reagiraju. U krajnjoj liniji oni gore odlaze na poziv nekoga tko im garantira neke novce', kaže Škugor.

Iako se Doris Dragović nikad nije javno izjašnjavala o nenastupanju i sama je svjesna da ju je nastup u Crnoj Gori 1999. svojevremeno stajao titule kraljice Torcide. Upravo kao Terezu i nju su tada izviždali na Poljudu.

'Za vrijeme rata ona je bila simbol - idol Torcide, stavila si je taj nacionalni značaj Hrvatice, malo više nego što bi to na neki način trebalo. Vremena su bila takva!', komentirao je pak Duško Srijemac, bivši menadžer Doris Dragović.

'Možda je u očima ljudi bilo prerano, za mene nije bilo prerano i u krajnjoj liniji ona prehranjuje svoju obitelj, članove benda, bend hrani svoju obitelj, međutim, da se gostovanje desilo godinu, dvije kasnije kad su naši masovno počeli ići u Crnu goru i Srbiju ne bi nitko reagirao', smatra Škugor.

'Najvjerojatnije da Thompson nikada neće pjevati u Beogradu niti Ceca u Zagrebu. To su nekakve krajnosti, a sve postalo spada u sferu pjevanja, glazbe, zabave', smatra Srijemac.

Lista hrvatskih pjevača koji su nastupili u Srbiji usitinu je duga. Od Nine Badrić, Colonije, Parnog Valjka, Magazina, Novih fosila, Jelene Rozge te, naravno, kraljice domaće estrade Severine.

'Smatram da je dobro da idu, da zarađuju, u krajnjoj liniji taj novac koji gore zarađuju troše u Hrvatskoj. I ja to smatram nekakvim izvozom', kaže Škugor.

Najustrajniji u svojim obećanjima je Oliver Dragojević koji unatoč brojnim pozivima, još uvijek odbija doći u Srbiju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene